Kék hírek

2022.08.16. 13:03

Az ittas autóvezetőké volt a ,,főszerep" a hétvégén

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 14-én és 15-én 136 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 77.495 lej. Továbbá elvettek 17 jogosítványt és három forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 97 büntetést osztottak ki, 10-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, nyolcat szabálytalan előzésért, kilencet biciklisek szabálytalanságaiért, ötöt ittas vezetésért, kettőt az időszaki műszaki vizsgálat hiányáért és ötöt egyéb kihágásokért. 

Ittasan, jogosítvány nélkül. A rendőrség elfogott vasárnap délután 15.30 órakor Tőtösön (Groși) egy 49 éves nagybáródi férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 1,00 mg/l volt. A férfi ellen már előzőleg két eljárás indult hasonló okok miatt. A 49 éves autóst 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték. Vasárnap este 20.15 órakor Püspökfürdőn (Băile 1 Mai) egy 29 éves váradszentmártoni férfit is elfogtak, aki ittasan vezetett, a légalkoholszintje 1,04 mg/l volt, jogosítványa nincs. Őt szintén 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték. Mindkét ügyben eljárás indult. 

Ittasan balesetezett. Az 112-es sürgősségi hívószámon hétfőn, hajnali 4.32 órakor jelentette be egy 51 éves sólyomkővári (Șinteu) férfi, hogy az autóját megütve találta 186-os községi út szélén, ahová leparkolta. Kiderült, hogy egy 28 éves élesdi férfi egy ATV-vel haladt az útszakaszon, majd elvesztette az uralmát a jármű fellett és az 51 éves férfi autójának ütközött. Személyi sérülés nem történt. A 28 éves férfi légalkoholszintje 0,69 mg/l volt. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ittasan. A rendőrség elfogott hétfőn Belényesen egy 29 éves várasfenesi férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 0,42 mg/l volt. Szintén aznap Nagyváradon egy 52 éves lengyelországi férfit fogtak el, aki egy teherautót vezetett ittasan, a légalkoholszintje 1,08 mg/l volt. Vasárnap éjjel 00.16 órakor Asszonyvásárán (Târgușor) egy 47 éves kiskereki férfi fogtak el, aki szintén ittasan vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 0,92 mg/l volt. Hétfő délben egy 50 éves tatarosi (Brusturi) férfit is elfogtak Orviselen (Orvișele), aki szintén ittasan vezetett egy személygépkocsit, a légalkoholszintje 0,75 mg/l volt. Hétfőn Nagyváradon egy 28 éves Dolj megyei férfit is elfogtak, aki ittasan ült volán mögé, a légalkoholszintje 0,56 mg/l volt. Vasárnap reggel Tenkén egy 42 éves férfit fogtak el, akinek a légalkoholszintje 0,51 mg/l volt vezetés közben. Mindegyik személy ellen eljárás indult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!