Súlyos karambol

2022.08.05. 12:40

A halálos pusztaújlaki baleset részletei

Forrás: ISU

Portálunkon is beszámoltunk arról, hogy súlyos baleset történt csütörtök délután az 1-es jelzésű országúton, Pusztaújlak (Uileacu de Criș) területén. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséget 13.52 órakor értesítették. A balesetben egy személyautó volt érintett, melyben öten utaztak: két felnőtt, két 10 éves kislány, illetve egy 18 éves korú lány. A felborult személyautóhoz nagyváradi és élesdi mentőcsapatok érkeztek ki, valamint egy mentőhelikopter is. Sajnálatos módon a balesetet szenvedő 48 éves nagyváradi férfi elhunyt, és életét vesztette az egyik tíz éves kislány is. A másik kislány súlyos sérüléseket szenvedett, és megsérült egy 42 éves nő, illetve a tinédzser korú lány is, utóbbi könnyebben. A súlyosan sérült gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mindannyian nagyváradi lakosok.

A rendőrség pénteki közleménye szerint a személyautót a 48 éves férfi vezette, Nagyvárad irányából Élesd irányába haladt, majd miután egy előzésből visszatért a saját sávjára, egyelőre ismeretlen okok miatt elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett, az autó kezdett jobbra kisiklani, eközben egy teherautó hátulsó részének is nekiütközött, majd felborult. A teherautót egyébként egy Hargita megyei, 39 éves férfi vezette. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult nyomozás. 

Csütörtök délután több órára lezárták a forgalmat az 1-es jelzésű országúton, a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket a megyei utakra terelték.

Forrás: Facebook/Info trafic jud. Bihor
Forrás: ISU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!