Tűzesetek

2022.06.23. 12:30

Tizennégy esethez riasztották a tűzoltókat tizenhat óra alatt

Forrás: ISU

BN-összeállítás

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tűzoltói kevesebb mint 16 óra alatt 12 településen és 14 tűzesetnél avatkoztak be, melyek háztartásokban, erdőben, mezőgazdasági területeken, egy mezőgazdasági kombájnban, garázsban és lakásokban keletkeztek. 11 tüzet oltottak el sikeresen június 21-én, kedden 16.10 és 23.50 óra között, valamint szerda reggelre virradóan további két helyszínen is beavatkoztak Bihar megyében. A belényesi tűzoltók 16.55 és 17.20 óra között egy Mézesen (Mizieş) található házat sikerült megmenteniük a teljes leégéstől, és megakadályozták, hogy a tűz nagyobb felületre is kiterjedjen. A tűz következtében megégett a mennyezetnek mintegy 15 négyzetmétere, és megrongálódott egy hűtőszekrény. A tüzet egy rövidzárlat okozhatta.
A nagyváradi tűzoltókat 17.15 óra körül riasztották, hogy kigyulladt egy ház földszinti garázsa a Lovas utcán (Călărașilor). A tűzoltóknak 40 perc alatt sikerült lokalizálniuk és eloltaniuk a tüzet. A tűzeset következtében egy hűtőszekrény, egy légkondicionáló berendezés, elektromos szerszámok és három kerékpár égett le, valamint kigyulladt a garázsban lévő autó és a hősugárzás miatt a másik garázsban parkoló jármű szélvédője is megsérült. A vizsgálatok szerint a tüzet a garázsban lévő hűtőszekrény miatti rövidzárlat okozta. 
Eloltottak továbbá egy Mezőszabolcson (Săbolciu) keletkezett tüzet keddről szerdára virradó éjszaka folyamán. A nagyváradi tűzoltók egy háztartás melléképületében keletkezett tűz miatt érkeztek ki a helyszínre, és sikerült megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek az egész épületre. A keletkezett tűz következtében az épület tetőszerkezetének mintegy 40 négyzetméteres területe, egy zsák takarmány és egy kerékpár égett le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!