Bevetés

2022.06.25. 13:31

Együttműködési gyakorlatot hajtottak végre

A Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) június 23-án, csütörtökön 20.55 és 21.55 óra között gyakorlatot szervezett, amelyben érintett volt a tűzoltóság, a Bihar megyei csendőrség, a megyei rohammentő-szolgálat (UPU-SMURD), a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Körösök Vízügyi Igazgatósága, valamint Miklóirtás (Lăzăreni) önkormányzata.

A tervek szerint június 23-án, csütörtökön 20.55 óra körül közúti baleset történt Magyargyepesen (Calea Mare). A balesetben egy veszélyes anyagokat szállító tartálykocsi és egy utasokat szállító kisbusz volt érintett. A helyszínre kiérkeztek a tűzoltók, akik vegyszeri vizsgálatokat és ellenőrző műveleteket hajtottak végre, majd a területet lezárták. A baleset következtében húsz áldozatot azonosítottak, akiket átadtak az egészségügyi személyzetnek. A sérülteket már a helyszínen ellátták, elsősegélynyújtást gyakoroltak, majd a rendőrség és a csendőrség beavatkozásával evakuálták a környékbeli lakosságot a mérgező szennyeződés által érintett területről.

A gyakorlat főbb céljai között szerepelt a reagálási és beavatkozási képességek tesztelése, az együttműködés gyakorlása, az evakuálási módszerek gyakorlatba fektetése és a rendkívüli sürgősségi helyzetek kezelése. 

Fotók: ISU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!