Kék hírek

2022.04.14. 09:00

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság április 12-én 116 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 57.720 lej. Elvettek továbbá tíz jogosítványt és három forgalmi engedélyt, és két ütközést regisztráltak. Gyorshajtásért 64, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 16, ittas vezetés miatt egy pénzbírságot szabtak ki, illetve két szabálytalan előzés miatt is büntettek. Három esetben bírságoltak meg lovasszekérrel közlekedőket, és harminc büntetést egyéb kihágások miatt róttak ki.

Gyorshajtás. A 76-os országúton, Almamezőn (Hidişelu de Jos) kaptak rajta kedden egy 24 éves nőt, amint a megengedett 50 helyett 114 km/órás sebességgel haladt. Mivel több, mint 50 km/órával lépte át a megengedett sebességhatárt, jogosítványát 90 napra bevonták, és büntetőpontokat kapott.

Ittasan. A belényesi Burgundia Mare utcán tartóztatták fel este 21 óra környékén a rendőrök azt az 59 éves helyi férfit, akiről kiderült, 0,74 mg/l légalkoholszinttel ült volán mögé. Szintén a kedd esti órákban, Hagymádfalván (Spinuș) állítottak meg a rendőrök egy 49 éves, paptamási férfit, aki 0,54 mg/l légalkoholszinttel ült járművébe. A járművezetőktől biológiai mintát vettek, hogy meghatározzák véralkoholszintjüket. Mindkét esetben büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!