Kék hírek

2022.01.26. 08:26

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság január 21–24. között 465 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 208.328 lej. Elvettek továbbá 74 jogosítványt és nyolc forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 293 büntetést osztottak ki, 61-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 17-et ittas vezetésért, kilencet szabálytalan előzésért, hetet gyalogosok, négyet pedig biciklisek kihágásaiért és 74-et egyéb szabálytalanságokért. 

 

Gyorshajtások. A rendőrség elfogott hétfő délután 15 óra körül Nagyváradon, az Aradi úton, egy 29 éves helyi férfit, aki 151 km/órás sebességgel vezetett egy személyautót. Vasárnap az 1-es jelzésű országúton, Örvénden egy 63 éves Beszterce-Naszód megyei férfit fogtak el, aki 135 km/órás sebességgel vezetett egy autót. Mindkettejük jogosítványát 90 napra felfüggesztették és büntetőpontokat is kaptak. 

 

Jogosítvány nélkül balesetezett. Nagyváradon péntek délután 18 óra körül egy 27 éves fugyivásárhelyi férfi egy személyautóval haladt a Cuza Vodă utcán, nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, emiatt amikor az előtte haladó autós megállt, nekiütközött. Személyi sérülés nem történt. A 27 éves férfinak nincs jogosítványa. Az autóst 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték. További vizsgálat folyik az ügyben. 

 

Ittasan. A rendőrség elfogott vasárnap éjjel fél egy körül Nagyváradon a Rulikowski (Armatei Române) utcán egy 33 éves helyi férfit, aki jogosítvány nélkül és ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 1,18 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!