Kék hírek

2022.01.18. 08:08

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság január 14–16. között 449 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 117.585 lej. Továbbá elvettek 37 jogosítványt és nyolc forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 132 büntetést osztottak ki, 129-et biciklisek szabálytalanságaiért, 30-at gyalogosok kihágásaiért, 49-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 11-et ittas vezetésért, hetet szabálytalan előzésért, hármat vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért és 88-at egyéb kihágásokért. 

 

Lopott autóval. A rendőrség péntek délután 15.05 órakor a 229-es jelzésű községi úton, a Belényes és Belényesliváda (Livada Beiuşului) közötti útszakaszon elfogott egy 17 éves rényi (Rieni) fiatalembert, aki egy személyautót vezetett jogosítvány nélkül. A személyautót egy családtagjától lopta el. A fiatalembernek a helyszínen drogtesztet végeztek, mely megalapozta a gyanút, hogy kábítószer hatása alatt van, emiatt vérvizsgálatot is végeztek. További vizsgálat folyik az ügyben. 

 

Elütötte. A 76-os jelzésű országúton, Drágcsékén (Drăgeşti) vasárnap délután 15.20 óra körül egy 40 éves váradszentmártoni (Sânmartin) férfi egy mikrobusszal haladt, amikor elütött egy 22 éves fiatal nőt a zebrán. A gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. Az ügyben további vizsgálat folyik. 

 

Ittasan. A rendőrséget vasárnap este 22.40 óra körül értesítették az 112-es hívószámon keresztül, hogy a 19-es jelzésű országúton, Nagykágyán egy teherautó nem halad a saját sávján, egyik sávról a másikra tér át, ami veszélyes a forgalomban lévőkre. A székelyhídi és az érmihályfalvi rendőrség megállította a teherautót, kiderült, hogy azt egy 64 éves szalárdi férfi vezette, akinek a légalkoholszintje 1,14 mg/l volt. Eljárás indult az ügyben. 

 

Karambol. Baleset történt a 191-es jelzésű megyei úton, a Margitta és Érszőllős közötti útszakaszon péntek reggel nyolc óra körül. Egy 45 éves Szilágy megyei férfi egy teherautóval haladt, nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességet, elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett és felborult. A balesetben egy 44 éves szintén Szilágy megyei férfi, a jármű utasa megsérült, kórházba szállították. Az ügyben további vizsgálat folyik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!