Ország-világ

2021.09.08. 21:01

Szalai és Botka góljával 2-1-re legyőzte Andorrát a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában.

Budapest 20210908 Labdarœg‡s VB selejtez? Magyarorsz‡g-Andorra Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Három támadóval, Szalai Ádámmal, Sallai Rolanddal és Schön Szabolccsal a kezdőben állt fel a magyar labdarúgó-válogatott az Andorra elleni vb-selejtezőn. Gulácsi Pétert ezúttal is Dibusz Dénes helyettesítette, míg az eltiltott Willi Orbán helyét Lang Ádám vette át a védelem közepén. A találkozó a szlovén Rade Obrenovic sípjelére kezdődött a Puskás Arénában.

Jól kezdett a Rossi-csapat és már

a 9. percben Szalai Ádám büntetőgóljával meg is szerezte a vezetést a magyar válogatott, majd a 18. percben jött a második találtat: Botka fejelt a kapuba. 2-0!

Az albánok elleni meccset pozitív koronavírus-tesztje miatt kihagyó Szalai Ádám csapatkapitánynak ez volt a 25. gólja a válogatottban.

A folytatásban is fölényben futballozott a magyar együttes, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. A második félidőre a szünetben beállt Szoboszlai Dominiknak és Sallói Dánielnek köszönhetően jóval veszélyesebb lett a magyarok támadójátéka, de nem tudták növelni az előnyüket.

A 67. percben elképesztő jelenetsort láthatott a közönség: az andorraiak úgy szereztek gólt, hogy csatáraik három lepattanó lövésből sem találták el a kaput, de a magyar védőkön „flipperezve” a labda a hálóba jutott. A komikus találatot végül les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Az andorrai csapat a 82. percben Max Lovera góljával találatot szerzett, így szépített. A hajrá így nem várt izgalmakat hozott, de végül kivédekezte a magyar válogatott és otthon tartotta a három pontot. A magyarok hat nyeretlen összecsapást követően diadalmaskodtak újra.

A kvalifikációs sorozat októberben folytatódik, a magyar csapat előbb, 9-én az albánokat fogadja, majd az Európa-bajnoki döntős angolok otthonába látogat 12-én.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Dibusz Dénes – Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila – Kleinheisler László, Nagy Ádám, Schäfer András – Sallai Roland, Szalai Ádám, Schön Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!