Kosárlabda

2022.11.22. 16:20

Turner Yvonne visszatér a Sopron Baskethez

A magyar állampolgársággal is rendelkező Turner Yvonne visszatér az Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatához.

MTI

Az amerikai születésű Yvonne Turner a magyar válogatott edzésén a női kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt két nappal a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A klub honlapján Török Zoltán közölte, az anyagi helyzetük tekintetében nem szerencsés új játékost igazolni, hiszen az energiaárak növekedése és a valutában fizetett játékosok bérének drágulása nem indokolja a kiadások növelését.

„Hosszas dilemma után mégis azt a döntést hoztam, hogy belevágunk, és vállaljuk a rizikót. A játékunk stabilizálása érdekében igazoljuk le a Polkowicétől a magyar válogatottban is megfordult Vonnie-t. A játéka jelentősen átalakult, mióta nálunk játszott, ám rutinja és a klub iránti elkötelezettsége révén segíthet nekünk” – fejtette ki Török Zoltán, hozzátéve, a személyes okokból távolmaradó, szintén honosított Vandersloot Courtney szerződését szüneteltetik, de nem bontják fel.

A 35 éves Turner 2016-tól 2019-ig erősítette a Sopront, tagja volt a 2018-ban Euroliga-döntős, majd a 2019-ben Euroliga-negyedik együttesnek, és 50 nemzetközi mérkőzésen lépett pályára. Később az orosz Orenburgban, a francia Carolo Basketben és legutóbb a lengyel Polkowicében szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!