Labdarúgó NB I

2022.10.08. 21:37

A Mezőkövesdet sem tudta legyőzni odahaza a Honvéd

A Mezőkövesd 2-2-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának szombati játéknapján.

MTI

Kispesti játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2022. október 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ez volt a Honvéd 3000. élvonalbeli mérkőzése, a Ferencváros és az Újpest után a kispesti csapat a harmadik, amely elérte ezt a számot. A meccs előtt különféle programokkal várták a szurkolókat, a szünetben pedig a tizenegyesrúgó bajnokság országos döntőjét bonyolították le.

OTP Bank Liga, 10. forduló: Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (2-2)

Bozsik Aréna, 3646 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Samperio (16.), Ennin (24.), illetve Drazic (2., 36.)
sárga lap: Zsótér (38.), illetve A. Lukic (91.)

Budapest Honvéd:
Szappanos - Jónsson, Cirkovic, Prenga, Tamás K. (Doka, 61.) - Mitrovic (N. Lukic, 77.), Bocskay - Samperio, Zsótér, Domingues (Kocsis D., 61.) - Ennin

Mezőkövesd:
Piscitelli - Vajda, Bobál D., A. Lukic, Kállai K. - Karnyicki, Nagy G., Cseri (Da. Babunszki, 78.) - Molnár G. (Bobál G., 92.), Drazic, Besirovic

A vendégek másfél perc után megszerezték a vezetést, mivel Cirkovic olyan szerencsétlen mozdulattal akarta visszapasszolni a labdát a kapusnak, hogy Drazic lecsapott rá és tíz méterről a hálóba lőtt. Nem sokat késett a kispestiek válasza, ugyanis a 16. percben Bocskay pontos, hosszú ívelését Samperio hat méterről a kapuba bombázta. Hasonló volt a Honvéd második gólja a 24. percben, Bocskay ezúttal Ennint hozta remek helyzetbe, és a kanadai-ghánai támadójátékos sem hibázott.

A 36. percben egyenlített a Mezőkövesd, miután Drazic és Cirkovic párharcát ismét előbbi nyerte, három lépés alatt megelőzte a fővárosiak védőjét és higgadtan a hálóba gurított.

A második félidőben is jó volt az iram, de sokkal kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 75. perc után Szappanos Péternek három nagy védése is volt, ezzel jelentősen hozzájárult Honvéd pontszerzéséhez.

A fővárosi csapatnak ez volt sorozatban a kilencedik bajnoki mérkőzése, melyen nyeretlen maradt a Bozsik Arénában. A Mezőkövesd négy vereség után tudott ismét pontot szerezni, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában