Vívó-vb

2022.07.22. 14:07

A dél-koreaiak legyőzésével elődöntős a magyar férfi párbajtőrcsapat

A fináléért a magyarok a franciákkal vívnak.

Negyeddöntős győzelmével a legjobb négy közé jutott a magyar férfi párbajtőrcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.

A Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összeállítású együttes a csütörtöki nyitányon az észteket és a portugálokat is magabiztosan győzte le, ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben.

A pénteki folytatásban a dél-koreaiakon keresztül vezetett az út az elődöntőbe, és bár a 12 tusos győzelem könnyű mérkőzést sejtet, korántsem volt az. Az első három párban Siklósi, Nagy és Koch is kikapott egy találattal, de aztán két magyar győzelem következett: Siklósi 5-3-ra verte Kvon Jung Dzsunt, majd Koch 5-2-re a Rio de Janeiróban – Imre Géza legyőzésével – olimpiai bajnok Park Szang Jungot.

Ezután Nagy 4-2-re alulmaradt Szon Te Dzsinnel szemben, így 21-21-ről indult a harmadik kör. Az általában az ázsiaiakra jellemző koncentrált vívást ezúttal a magyarok magasabb fokon mutatták be, Koch megint kitett magáért, 5-2-re nyert Kvon ellen, majd Siklósi 2-1-re győzte le Szont. Nagynak utolsóként négytusos előnyt kellett megőriznie, ami nem tűnt könnyű feladatnak. Park folyamatosan ment előre, de a magyar párbajtőrözőt ez nem zavarta, sorra villant fel a zöld lámpa, ami az ő pontjait jelezte. A szokásos forgatókönyv alapján lezajló záróasszót végül 17-9-re nyerte meg.

A fináléért a magyarok a franciákkal vívnak.

Eredmények:

csütörtökön vívták:

a 32 között:
Magyarország–Észtország 35-27

a 16 között:
Magyarország–Portugália 34-20

pénteken:

negyeddöntő:
Japán–Kína 45-41
Olaszország–Ukrajna 45-39
Franciaország–Svájc 45-42
Magyarország–Koreai Köztársaság 45-33

Férfi párbajtőrben 44 csapat indult.

Borítóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!