Határok nélkül

2022.06.10. 11:00

Kézilabda-fesztivált rendeznek Székelyudvarhelyen

Az eseményt gazdag kézilabdás és kulturális program színesíti.

Augusztus 17. és 21. között rendezik Székelyudvarhelyen a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivált, amelyet az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

A nyári fesztivál hívószavai a kézilabda mellett a nemzet, az összetartozás, a kultúra

– hangsúlyozta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) honlapján Novák András operatív igazgató.

Hangsúlyozta, a határon túli magyar kézilabdázás fejlesztését évek óta kiemelten kezelik, az MKSZ létrehozta az Együtt növünk fel! alapítványt is a projekt segítésére, a szervezet kuratóriumának elnöke a székelyudvarhelyi születésű 229-szeres válogatott Ilyés Ferenc.

A fesztivál augusztus 17-én az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd koncertek, illetve gazdag kézilabdás és kulturális program színesíti az eseményt.

A kézilabdás programban augusztus 18-a és 19-e lesz a csúcspont, a székelyudvarhelyi csarnokban U14-es lány és fiú csapatok lépnek pályára.

A péntek délutáni döntők után este rendezik a gálamérkőzést, amelyen a román bajnokság élvonalába feljutott Székelyudvarhelyi VSK ellenfele egy nem mindennapi magyar All Star-válogatott lesz, amelyben Ilyés Ferenc mellett a sportági további klasszisai pályára lépnek, például Nagy László, Vadkerti Attila, Iváncsik Tamás, Iváncsik Gergő, Carlos Perez, Ivo Diaz, Laluska Balázs, Mocsai Tamás, Schuch Timuzsin, Zubai Szabolcs, Katzirz Dávid, Szathmári János és Fazekas Nándor.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában