öngóllal

2020.11.20. 22:33

Győzött a Kisvárda, helyet cserélt a Pakssal

A Kisvárda hazai pályán 3-1-re legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán: az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Kisvárda a második, a Paks – amely pénteki ellenfele otthonában továbbra is nyeretlen – a harmadik.

Kiegyenlített volt a játék az első negyedórában, mindkét csapat aktívan lépett fel, de helyzet nem alakult ki. Nem sokkal később azonban a hazaiak nagyon pontos átadásokkal szép támadást vezetettek, amelynek végén Bumba a kapuba passzolt.

A játék képe ettől nem változott meg, a pálya közepén mindkét együttes sokat vállalt, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Mégis összejött az első félóra végén az egyenlítés, igaz, öngóllal: egy balról érkező beadásnál a góllövőlistát vezető Hahn János elől menteni igyekvő Rubus Tamás fejelt a saját kapujába.

A folytatásban többet támadott a Paks, de a Kisvárda előtt adódott két nagyobb helyzet, amelyek közül a másodikat – egy szép ellentámadás végén – gólra is váltotta az utolsó előtti percben.

Bognár György vezetőedző – akinek az irányításával egy döntetlen mellett öt győzelem volt a paksiak mérlege – a szünetben kettőt cserélt, egy darabig azonban nem történt lényeges változás: a hazai csapat stabilan védekezett és jól kontrázott, hiába birtokolták többet a labdát a vendégek, nem voltak hatékonyak a kisvárdai kapu előtt. A játékrész közepén azonban fokozták a nyomást a paksiak, több helyzetük adódott, egy alkalommal a kapufát is eltalálták. Végül egy újabb szépen végigvitt hazai ellentámadással dőlt el végleg a mérkőzés a – három pontot megérdemelten begyűjtő – kisvárdaiak javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!