Járvány

2020.05.10. 21:20

Hamarosan újra edzenek a jégen a magyar műkorcsolya-válogatott tagjai

Keddtől megkezdik a jeges edzéseket a magyar műkorcsolya-válogatott tagjai, de egyelőre csak a felnőttek.

Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség ágazati igazgatója arról számolt be az M1 aktuális csatornának, hogy jövő héten a junior válogatottakat és a Heraklész-programban résztvevőket is elkezdik tesztelni az új koronavírusra, mert a jeges tréningek megkezdéséhez két negatív eredményre van szükség.

„Nagyon fontos szezon következik, mert a világbajnokságon olimpiai kvótát lehet szerezni, illetve a juniorok világkupa-sorozatának egyik állomása Budapesten lenne” – mondta a sportvezető, aki hozzátette, a nemzetközi szövetség (ISU) a világjárványra való tekintettel minden eseményről tíz héttel a kezdés előtt dönt, hogy megtartják-e.

A felnőtt válogatott kapcsán megjegyezte, hogy a legjobb magyar női versenyzők, így Tóth Ivett, Láng Júlia és Schermann Regina kedden megkezdik a jeges edzéseket, viszont a magyar páros és jégtáncos pár ezt nem tudja megtenni.

„A párosból Magyar Márk megkezdi a felkészülést, de partnere, Scsetyinyina Julija Svájcban él, őt valamikor megpróbáljuk Budapestre hozni” – mondta Vardanjan, aki szerint nagyon fontos lenne, hogy minél előbb közösen készüljenek, mivel az idei Európa-bajnokságon elért tizedik helyük rendkívül bíztató volt és minden esélyük megvan a kvótaszerzésre a 2022-es, pekingi játékokat illetően.

A Monaghan Emily, Fourati Ilias jégtáncpárral kapcsolatban megjegyezte, ők az Egyesült Államok élnek, s ott a járványügyi helyzet még nem teszi lehetővé, hogy elkezdjék az edzéseket.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!