Vetélkedő

2021.01.20. 07:30

Online-ra nyílik a kocsmaajtó a Hagyományok Házában

A járványhelyzet miatt elektronikusan folytatódik a Folk-kocsmakvíz című játékos vetélkedő.

Forrás: Beküldött fotó

Az angol eredetű kocsmakvíz már jó ideje nagyon kedvelt szórakozássá vált itthon is: a szórakozni vágyó asztaltársaságok a mulatást a tudásbővítéssel kapcsolják össze – tudtuk meg Németh Nóra néprajzkutatótól, a Hagyományok Háza közművelődési szakemberétől.

Az elmúlt év júliusának végén indult Folkudvar program tematikájának összeállításakor született az ötlet, hogy a Hagyományok Háza előtt egy bensőséges „fröccsteraszt” alakítsanak ki. A helyszínből fakadt a kocsmakvíz gondolata, ami az intézmény identitásából kiindulva a „Folk” szóval bővült, s a játék után ínyenc népzenei koncerttel egészült ki.

A négy vetélkedőprogram sikere arra sarkallta a szervezőket, hogy év közben is folytassák a játékot: október elejétől havi rendszerességgel kívánták megrendezni a kvízt. Az első alkalmat még személyes részvétellel tartották, a decemberi megméretést viszont már online. A jó oldalát nézve így a külhoniak – angliai, erdélyi és felvidéki csapat – is rajthoz tudtak állni.

Az új évben is online formában lesz lehetőség a versengésre, a tervek szerint január 21-én mérhetik össze tudásukat a csapatok. Eddig hat asztaltársaság jelentkezett, de az utolsó percig nyitott még a lehetőség a jelentkezésre. Népzenei koncertet is tartanak.

A jelentkezők online felületen keresztül kapcsolódhatnak be. A jelentkezéshez regisztráció szükséges, ami az esemény honlapjáról érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában