Ország-világ

2021.04.17. 14:26

Mandoki: magyarnak lenni nem egy köpönyeg, amit le lehet dobni (videó)

Világméretű koncertet ad a Mandoki Soulmates a hétvégén – 22 világsztár adja elő online koncert keretében Bartók Béla művének modern feldolgozását. A Hungarian pictures/Magyar képek-koncert ingyen nézhető szombat este 8-tól a TV2play.hu-n, vasárnap este 8-tól pedig az Origón is meg lehet majd nézni.

Budapest, 2020. augusztus 13. Leslie Mandoki magyar származású német zenész, zenei rendezõ, producer interjút ad az MTI-nek egy budai kávézóban 2020. augusztus 7-én. Szeptember közepén Magyarországon is megjelenik Leslie Mandoki világsztárokból álló supergroupja, a Mandoki Soulmates új lemeze. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A világhírű zenész és producer, Leslie Mandoki az Origónak elmondta: a világ számos tájáról kapcsolódtak össze egy közös zenélésre a barátaival, hogy együtt emeljék fel a hangjukat az összetartozásért.

„Ez a koncert egy töltőtollal írt szerelmes levél a közönségünk számára„

– mondta Leslie Mandoki az Origónak. Ez lesz az idei legnagyobb online zenei show.

A Németországban élő magyar művész azt mondta: ezzel az albummal a magyar lelket szerette volna bemutatni. Szerinte a magyar lélek érzékenyebb, odafigyelőbb, költőibb, és nem annyira racionális.

„A jég hátán is megélünk. Mindenki megpróbált már minket leigázni, mindenki megpróbálta már megmondani, hogy mit és hogyan csináljunk – és még mindig itt vagyunk.

Mások vagyunk, és ez egy nagyon értékes másság”

- hangsúlyozta Leslie Mandoki. Hozzátette:

„Magyar vagyok, és magyarnak lenni nem olyan, mint egy köpönyeg, amit le lehet dobni, vagy meg lehet fordítani.„

Arról is beszélt, hogy a Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes által alapított Köszönet a Hősöknek díjátadó gáláján is fellép majd júniusban, mert számára nagyon fontos, hogy megköszönjék az orvosok, ápolók áldozatos munkáját.

„A járvány kitörésekor sokan visszahúzódtak az otthonukba, home office-ban dolgoznak, az orvosok, ápolók, mentősök pedig a frontvonalban harcolnak. Csodálatos emberek. Ők a hőseink. Nekünk, művészeknek pedig megvan a lehetőségünk, hogy azt a fényt, amit a közönségtől kapunk, rájuk irányítsuk. Ezért vállaltam, hogy fellépünk a díjátadón.”

A teljes beszélgetést itt megnézheti:

Borítókép: Leslie Mandoki magyar származású német zenész, zenei rendező, producer interjút ad az MTI-nek egy budai kávézóban 2020. augusztus 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában