Európa Kulturális Fővárosa

2022.12.17. 22:09

Megnyílt a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház

Navracsics Tibor közölte: az évtizedek óta használaton kívüli salföldi egyházi iskola romjain épült a kulturális központ 450 millió forintból.

Navratil Andrea népdalénekes (b) előadása, jobbról Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője (j2) és Csúri Ákos, a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány alapítója a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház megnyitóján 2022. december 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

 Megnyílt a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház szombaton. A komplexum a jövőben az egész térség kulturális felemelkedését szolgálja majd - fogalmazott szombati sajtótájékoztatóján a területfejlesztési miniszter, aki egyben a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője. 

Navracsics Tibor közölte: 

az évtizedek óta használaton kívüli salföldi egyházi iskola romjain épült a kulturális központ 450 millió forintból.     

Szavai szerint az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egészére jellemző, hogy a már meglévő, használaton kívüli épületeket újítják fel, valamint azt is általános célként tűzték ki, hogy ne csupán a helyiek, hanem az egész térség, sőt az egész ország javára váljon egy-egy beruházás.     

Csúri Ákos, a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány alapítója elmondta, hogy 3300 négyzetméteren valósult meg a beruházás, ebből 600 négyzetméter hasznos terület. 

Az épületegyüttesben rendezvénytér, étterem és az alkotók fogadására alkalmas szállás kapott helyet, illetve szabadtéri színpad is áll a fellépők rendelkezésére.     

Csúri Ákos elmondta azt is, hogy csatlakozva az Európa Kulturális Fővárosa Program (EKF) nyitórendezvényéhez,

 2023. január 21-én a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban működő Tapolcai rajzbarátok csoport képeit láthatják majd az érdeklődők a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényházban, melyeket Petőfi születésének 200. évfordulója, valamint a Himnusz keletkezésének 200. évfordulója ihlettek.     

Lamos Péter, a Veszprém 2030 ügyvezetője elmondta, hogy 42 milliárd forintot fordítanak a Veszprém-Balaton Európa Fővárosa program keretében infrastrukturális fejlesztésre, ebből 3 milliárdot a régió infrastruktúrájának fejlesztésére. A beérkezett 40 pályázatból 19-et támogattak - fűzte hozzá.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában