Hatalmas siker

2022.04.27. 13:00

Ezüsttrófeával díjazták New Yorkban a Concerto Budapest új koncertfilmjét (videó)

A Kárpát Rapszódia című új koncertfilm a különleges szórakoztató műsorok kategóriájában elnyerte a New York Festivals TV & Film Awards ezüsttrófeáját, a Silver Towert.

A díjnyertes film rendezője, Szabó Stein Imre elmondta:

A klasszikus szimfonikus zenét, a magyar és cigány nép- és világzenét egyedülállóan ötvöző Kárpát Rapszódia a világ 42 országából, a legnagyobb televíziós társaságok által nevezett több száz alkotás közül az egyik fő kategóriában (Entertainment Special/ Performing Arts Special) nyert díjat.

A Keller András művészeti koncepciója alapján megvalósuló, a Concerto Budapest, Snétberger Ferenc, Roby Lakatos, Homoky Gábor és az Old Sounds közös koncertjéből készült egész estés fekete-fehér filmet a Mezzo TV karácsonyi ünnepi programjában mutatták be.


A filmben Brahms, Enescu, Liszt, Sarasate, Snétberger és Roby Lakatos szerzeményei, Homoky Gábor különleges Elvis-átiratai és a népzene alkot zenei egységet, eljutva a dzsessz és a rock and roll világáig. 

A felvételek 12 kamerával, televíziós és filmes technikával készültek, a többnapos hang- és képfelvételen 40 tagú forgatóstáb és 90 zenész vett részt 

– közölte a rendező.

A Kárpát Rapszódia olyan produkciókkal versenyzett a fináléban, mint az amerikai Capital Concerts által készített 2021 National Memorial Day Concert vagy a Done and Dusted által gyártott Mariah Carey's Magical Christmas Special.
Ez egyúttal a Szabó Stein Imre-Keller András-Concerto Budapest filmes együttműködés második nemzetközi sikere. Két éve a Velencei TV Fesztivál (Venice TV Awards) előadóművészeti filmek kategóriájának szárnyas Arany Oroszlánnal díjazott győztese lett koncertfilmjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában