Támogatás

2022.02.04. 11:05

Művészeti programokra írt ki pályázatot az MMA

Művészeti programokra írt ki nyílt pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), a pályázatokat március 7-ig várják.

Az MMA – az elmúlt évekhez hasonlóan – 200 millió forint összegben hirdet nyílt pályázatot az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására.

A pályázat (kódja MMA-22-P) célja, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez – közölte az MMA pénteken az MTI-vel.

A vissza nem térítendő támogatás összegének alsó határa 500 ezer forint, felső határa 1 millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges.

A támogatás a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2022. január 1-je és 2022. december 31. között megvalósuló, a pályázati kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújtott vissza nem terítendő támogatás.

A rendelkezésre álló összeget az MMA tagozatai között egyenlő arányban osztják fel. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges.

A pályázatot az MMA pályázati rendszerébe lépve lehet benyújtani március 7-ig, a részletes kiírás és útmutató a köztestület honlapján, a pályázatok menüpont alatt található meg.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában