példaképek lehetnek

2021.01.21. 06:49

A szülőföldjüket elhagyó legkiválóbb magyarokról indít sorozatot a Kossuth rádió

A kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozatműsor első, január 22-én kezdődő részében Karikó Katalinról, biokémikusról, a BioNTech cég alelnökéről lesz szó.

Fotós: Soós Lajos

Új, kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozat indul péntektől a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő legkiválóbb magyarokról a Kossuth rádióban Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban címmel.

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos szerdán a rádiósorozatot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón közölte, az új műsor, amely az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásból készült, péntektől, minden reggel, a fél hetes Krónika című műsort követően hallható majd.

Az új műsor egy sorozat harmadik eleme. Az első rész 2019-ben Mi, magyarok címmel, a második 2020-ban Hiszek egy hazában címmel futott szintén 200-200 adással – jegyezte meg.

V. Németh Zsolt elmondta, az új sorozatban a legkiválóbb, a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő honfitársaink életútját mutatják be: tudósokét, mérnökökét, papokét, katonákét, művészekét, sportolókét, jogászokét, közgazdászokét és politikusokét.

A sorozat „a nemzetünk, a híres kis Magyarország legszebb arcát szeretné megrajzolni” – fogalmazott a miniszteri biztos hozzátéve: hisz abban, hogy a bemutatandó kiválóságok példájából napjaink megpróbáltatásainak leküzdéséhez is erőt meríthetünk.

Gadácsi János, a rádiósorozat készítője elmondta: az új rádiósorozatban olyan emberek szerepelnek, akikről itthon nem biztos, hogy hallottunk, de ott, ahol élnek, nagyot alkottak és jó hírünket vitték a világban.

A műsor első részében Karikó Katalinról, biokémikusról, a BioNTech cég alelnökéről lesz szó, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét.

Reviczky Gábor színművész, aki a hangját adta a sorozathoz arról beszélt, hogy eddig ismeretlen történetekkel és fantasztikus emberekkel ismerkedhettek meg a műsor készítése során. „Ezek az emberek mind-mind magyarok tudtak lenni az utolsó pillanatig” – fogalmazott.

Borítókép: Gadácsi János szerkesztő, V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos és Reviczky Gábor színművész a Kossuth Rádióban naponta jelentkező Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban című műsor sajtótájékoztatóján az Agrárminisztériumban 2021. január 20-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában