Krimi

2022.10.27. 15:48

Kettészakadt az autójuk a balesetben, az életéért küzd a fiatal édesanya

Szülei mindennap látogatják, órákon át beszélnek Kettihez, aki több mint egy hónapja szenvedett súlyos autóbalesetet Berhidánál. Autójuk kettészakadt, a 21 éves nőt mentőhelikopter szállította kórházba, csoda, hogy életben maradt. Másfél éves kislánya azóta is hiába várja haza.

Fotó: Shutterstock

Egy pillanat alatt változott meg a sárkeresztúri Nikolics család élete. Akkor kapták a telefont, hogy velük élő lányuk horrorbalesetet szenvedett udvarlójával. Autójuk fának csapódott a Berhidát és Pétfürdőt összekötő úton. 

Az ütközés erejétől a kocsi kettészakadt, a sofőrt és utasát mentőhelikopter szállította kórházba. Az autót vezető Ádám életéért órákon át küzdöttek az orvosok, de végül belehalt sérüléseibe.

A 21 éves édesanya nagyon súlyos koponya- és agysérülést szenvedett, eltört a kulcscsontja, egy bordája, egy karja és egyik lába is. Ketti azóta túl van egy életmentő műtéten, mert leállt a veséje, egy ideig kómában volt. Szülei szerint a szemével kommunikál velük, de az orvosok szerint ez csak reflex.

– Mindennap megyünk hozzá a kórházba, órákon keresztül beszélünk hozzá 

– sóhajtott nagyot Nikolics László, Ketti édesapja.

– Én úgy veszem észre, hogy a szemével ő is beszél hozzám, látom, hogy követi az ápolók mozgását, van kéz- és lábmozgás, de az orvosok szerint ez nem tudatos. Tehát ébren van, de nincs tudatánál. Nem biztatnak semmi jóval, szerintük még az sem biztos, hogy valaha rendbe jön. Kétoldali tüdőgyulladással hozták át Győrből Székesfehérvárra, gégemetszést hajtottak végre rajta, jelenleg lélegeztetőgép segíti a légzésben. Én, ha kell 5-10 évig, vagy ameddig kell, bejárok hozzá, csak kapjam vissza a lányomat.

A fiatal anyuka Sárkeresztúron él a szüleivel, ott neveli másfél éves, tündéri kislányát. 

A gyermek egyre többször hívja édesanyját, de mindenki úgy látja jobbnak, ha nem viszik be hozzá a kórházba – írja a Bors.

– Ez nagyon nehéz mindenkinek, mindennap imádkozunk. Reméljük, hogy imáink meghallgatásra találnak és mihamarabb hazajöhet Ketti! Addig is fáradhatatlanul járunk be hozzá!

– folytatta.

A Nikolics család nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is padlóra került. A szülőknek megszűnt a munkájuk a kórházi látogatások miatt és a kislánnyal is ők foglalkoznak.

Aki szeretné őket támogatni, itt teheti meg:

Kártyatulajdonos neve : Nikolics László

Erste Bank Bankszámla szám: 11600006-00000000-94989634

Lakcím : 8125 Sárkeresztúr, Szent István út 29.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!