Késelés

2022.09.20. 10:29

Harminc centis szuronyt döfött ellenfele mellkasába egy veszprémi férfi

Biztosra akart menni, ezért az elfajult kocsmai vitát lezáró utcai bunyóra bajonettel indult el.

Illusztráció: Shutterstock

A szuronyt a dulakodás során a férfi ellenfele mellkasába mélyesztette szeptember 16-án, éjfél után nem sokkal. Súlyos, életveszélyes sérülést okozott - derül ki a Ripost cikkéből.

Az emberölés kísérlet kapcsán a 39 éves gyanúsított letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség, mely indokában kifejtette: fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Az indítványnak a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Illusztráció: Shutterstock
 

A megalapozott gyanú szerint az elkövető és a sértett a késő esti órákban egy belvárosi sörözőben italozott, melynek során szóváltásba kerültek egymással, vitájuk pedig dulakodássá, lökdösődéssé fajult. A további tettlegességet ekkor még mások közbelépése megakadályozta, a gyanúsított a közelben lévő lakásába ment. Ezt követően azonban éjfél után felhívta sértettet, a vitájuk a telefonon keresztül folytatódott tovább. 

A sértett ekkor az elkövetőt verekedni hívta, amit a férfi elfogadott, de mivel tartott annak fizikai erejétől, ezért egy 30 centiméter pengehosszúságú bajonettet vett magához, azzal ment a sörözőhöz, ahol a sértett már várta. 

Szóváltásuk ezek után az utcán folytatódott, majd dulakodni kezdtek egymással, melynek során a gyanúsított a bajonettel mellkason szúrta haragosát, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

Címkék#Késelés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában