Fenntarthatóság

2022.09.28. 10:21

Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank 18 Celsius fokban maximálja épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban, csökkenti az épületek diszkivilágítását, lépéseket tesz az úgynevezett "szürke víz" hasznosítására, valamint a használati meleg víz hőmérsékletének csökkentésére.

A Magyar Nemzeti Bank épületének részlete a főváros V. kerületében a Bank utca és Hold utca találkozásánál

Forrás: MTVA

Fotó: Bizományosi: Róka László

A hírt a jegybank azután közölte, miután az igazgatósága kedden elfogadta az előterjesztést. A közleményben kiemelték, hogy 

a Magyar Nemzeti Bank olyan élőhely-rekonstrukciós projekteket valósít meg, amelyek képesek lesznek majd elnyelni a jegybank karbonlábnyomának egészét az következő években.

Hangsúlyozták, az MNB a belső működésében is fenntartható kíván lenni.

A jegybanki munkavállalók körében ösztönzik a közösségi közeledés és a telekocsi rendszer használatát, a fenntartható és energiatakarékos eszközök széleskörű alkalmazását. A jegybank további napelemeket telepít, hogy függetlenítse a földgáz felhasználásától az MNB budai központ épületének fűtési rendszerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában