Más vágányon

2022.08.30. 10:27

Elhatárolódik a sztrájkfelhívástól a Mozdonyvezetők és Motorvonat-vezetők Szakszervezete

Szerintük a Mozdonyvezetők Szakszervezete által szeptember 5-ére meghirdetett munkabeszüntetés kizárólag politikailag motivált, és nem szolgálja sem a vasúti dolgozók, sem az utasok boldogulását.

Borítóképünk illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

"Szakszervezetünk nyíltan elhatárolódik minden olyan kezdeményezéstől, amely a jelen gazdasági, energetikai válságban a vasút (...) működését sérti vagy veszélyezteti" - írja közleményében a Mozdonyvezetők Szakszervezete által szeptember 5-ére meghirdetett munkabojkott-felhívásra reagálva a Mozdonyvezetők és Motorvonat-vezetők Szakszervezete. 

A vasutasszervezet hangsúlyozza, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében céljuk a gazdasági válság országra és emberekre nehezedő terheinek csökkentéséhez való hozzájárulás, mindez továbbra is a szakszervezeti tagoknak a munkáltatóval szembeni megfelelő védelme mellett. 

Mint írják, biztosak abban, hogy

 

"a szeptemberben tervezett munkabeszüntetés kizárólag politikailag motivált, és nem szolgálja sem a vasúti dolgozók, sem az utasok, így pedig a magyar emberek boldogulását".

 

"A szeptember 5-ére tervezett munkaleállás a Mozdonyvezetők Szakszervezete részéről kezdeményezett sztrájk, amelyhez értelemszerűen nem csatlakozik valamennyi mozdonyvezető, így nem tekinthető reprezentatívnak a vasúti dolgozók részéről" - teszi hozzá a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában