nagyban utazik

2020.10.24. 18:45

Világjáró bölcsis: 24 hónap alatt, 24 országban járt a kétéves Poldi

Markó Leopold mindössze háromhetes volt, amikor megkapta első útlevelét. Édesanyja és édesapja már a születése előtt is járta hátizsákkal a világot, és szerették volna ezt az életformát megtartani gyerekes szülőkként is. Sikerült.

Forrás: Instagram

Markó Zoltánnak és párjának, Okos Tímeának közös szenvedélye a hátizsákos utazás. Szerelmük gyümölcse is éppen egyik nagyobb útjukon, Guatemalában fogant meg – írja a Bors.

Fotó: Instagram

A kisfiú neve Leopold, de az Instagram népe Poldiként ismeri. A névválasztásban szerepet játszott, hogy az egész világon könnyen kimondható legyen, és van benne egy kis játék, Markó Poldi hajaz a világfelfedező Marco Polóra.

 

Dubajtól a Vatikánig sok helyen járt már

A kétéves, éppen bölcsődéskorban járó kisfiú eddig hazánkon kívül már Guatemalában, Mexikóban, Ausztriában, Ukrajnában, Szlovéniában, Olaszországban, Va­tikánban, Thaiföldön, Hongkongban, Ma­ka­ó­ban, Katarban, Cseh­országban, Szlovákiában, az USA-ban, Jordániában, Izraelben, Dubajban, Lengyelországban, Litvaniában, Lettországban, Észtországban, Finnországban, Németországban járt a szüleivel.

Fotó: Instagram

Poldi már az édesanyja po­cakjában is járta a világot

Receptre írná fel az utazást

A szülés előtt megbeszéltük, hogy utazni fogunk a kisfiunkkal is. Timi is nagyon szereti ezt az életformát, és fontosnak tartom, hogy egy nő, amellett, hogy édesanya lett, folytassa azt, amit ed­dig csinált. Arról nem beszélve, hogy a szülés fizikálisan, pszichésen is megterhelő, az utazás pedig feltölt. Mi megbeszéltük, hogy ahogy tudunk Poldinak útlevelet szerezni, veszünk repülőjegyet. A mi családunk akkor van a legaktívabban együtt, amikor utazunk, mert olyankor 0–24-ben együtt vagyunk, és mindent együtt csinálunk. Én receptre írnám fel az utazást, terápiás céllal, mi csak jó élményekről tudunk beszámolni.

 

Fotó: Instagram

Persze ért minket támadás, hogy milyen felelőtlen szülők vagyunk, egy gyereknek rendszer kell. De a gyerekek a legalkalmazkodóbbak, Poldi egy nap után átáll, és mindenhol megvan a kis rutinja.

A ta­pasz­tala­ta­inkkal szeretnénk olyan családoknak segíteni, akik még most tervezik az utazást, csak nem tudják, hova men­jenek, hogyan va­lósítsák meg – magyarázta Zoltán, hozzátéve: A Covid nekünk is felülírta a terveinket, de azért így is bejártuk Észak-Európa csodálatos tájait. És az is biztos, hogy decemberben is beülünk a lakóautóba, vagy elrepülünk valahová – mondta Zoltán, az édesapa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában