Ország-világ

2020.11.25. 07:52

Világhírűek lettek a jó humorú magyar cukrász csokimikulásai

Rimóczi László lajosmizsei cukrász úgy gondolta, jó poén, ha az idei ünnepre szájmaszkot is készít a kézműves csokifigurákra. Komoly üzlet lett belőle, amiről több külföldi hírügynökség is beszámolt.

Forrás: Rimóczi László / Facebook

Marcipánmaszkot adott az idei csokimikulásokra egy leleményes magyar cukrász, Rimóczi László. Arra gondolt, ezzel majd kicsit felvidítja a járványban megfáradt embereket. „Mivel mindenkinek mindenhol maszkot kell most hordania, december 6-án biztosan a Mikulásoknak is fel kell venni” – fogalmazott viccesen, de nem mindenki értette a tréfát.

Közösségi oldalán nemcsak lelkes, de sok negatív kommentet is kapott. Amíg pedig a közösségi oldalon az emberek vitatkoztak egymással, az amúgy grillázstortáiról is ismert cukrászt szépen felfedezte magának a nemzetközi sajtó.

A hírveréstől azóta annyira népszerűek lettek a humoros csokifugurák, hogy a lajosmizsei műhelyben alig győzik gyártani az ehető szájmaszkokat a Mikulásokra.

Elsőként a Reuters adott hírt a maszkos Mikikről, azóta pedig nincs megállás, egymás után születnek a beszámolók:

 

Hírt adott a csokicsodáról egy norvég televízió is:

És egy svájci magazin:

De egy ciprusi újság is:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában