Borzalmas, ami történt

2021.01.08. 09:55

Szörnyű részletek a karcagi édesanya tragédiájáról: VV Fanni gyilkosát másolta Marianna exe

Az utóbbi időben rengeteget foglalkoztatta a VV Fanni-ügy B. Attilát. Érdeklődve figyelte, hogy a holttest eltüntetése mennyire megnehezíti a nyomozók munkáját. Aztán a férfi agyában megfogant az ördögi terv.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Valóra vált a 17 napja eltűnt Kiss Marianna családjának legszörnyűbb rémálma. A rendőrség tegnap reggel megerősítette: a 24 éves lányt de­cember 22-én a volt élettársa gyilkolta meg, a holttestet pedig a rendőrség közlése szerint a kocsija csomagtartójába tette, aztán a Dunába süllyesztette. A kétgyermekes anya utoljára viselt ruháit hétfőn találták meg egy lajosmizsei erdőben, a holttestét még most is nagy erőkkel keresik. B. Attila az első meghallgatásán nem tudott minden kérdésre megfelelő választ adni, később megtört, s elismerte az emberölést.

Puszta kézzel ölt

A Bors megtalálta Felsőlajoson azt a házat, ahol B. Attila élt szüleivel és a három­éves kisfiával. Az édesanyja nyitott ajtót, aki a kis Vendel társaságában megrendülten idézte fel a történteket.

Azt tervezte, hogy csak ideiglenesen jön haza a fiával, december 22-én pedig azért ment vissza, hogy kibéküljenek. Mindennél jobban szerette Mariannát, meg akarta győzni, hogy folytassák.

– kezdte a Borsnak a gyilkossággal gyanúsított férfi édesanyja, Barabás Manti.

A békülés nem úgy sikerült, ahogy a 32 éves férfi eltervezte, a Bors értesülései szerint veszekedés közben puszta kézzel megfojtotta Mariannát.

Végül délután 5 óra körül ért haza kisfiával a 130 kilométerre lévő Karcagról.

„Mindig nagyon ideges típus volt, így nem volt szokatlan tőle, hogy tördelte a kezét, miután hazatértek. Annyit mondott, hogy Marcsi nem akarja folytatni. Ki volt készülve idegileg, de azt hittem, csak a szakítás miatt.”

Fotó: police.hu

Teltek a napok, de szóba sem jött utána a lány. Az édesanyjával, Évával többször is beszélt, a Facebookon pedig még meg is osztotta azokat a bejegyzéseket, amelyekben Mariannát keresték, s az eltűnéséről írtak – magyarázta a 62 éves asszony.

Bocsánatot kért

Mint mondta, a kisfiú nagyon apás, naponta többször is érdeklődik felőle. Persze nem tudja, hogy mi történt vele, s ha megkérdezik, hogy hol van, azt válaszolja, hogy a rendőrségen. És azért nem jön haza, mert a „rendőr bácsi” nem engedi. A hároméves fiú annyira ragaszkodott az apjához, hogy a sírása miatt magával kellett vinnie az első kihallgatására is.

Fotó: Móricz István / Bors

„Amikor közölték vele, hogy ismét be kell mennie másnap reggel, teljesen bepánikolt. Útközben balesetet szenvedett, ezt biztosan nem szándékosan okozta. Nem akarhatott végezni magával, a fiának megígérte, hogy hazajön hozzá. Mi azóta sem tudtunk vele beszélni, de annyit tudok, hogy agyrázkódást kapott, és egy nyakmerevítőt kell viselnie. Egyáltalán nem gondoltunk arra az elmúlt hetekben, hogy gyilkosság történhetett. Nem így neveltem a gyermekemet, hogy ilyen hülyeséget csináljon.

Máig nem tudom elhinni, hogy ő tette” – fejtegette Attila édesanyja, aki azt kérte, adjuk át az üzenetét Marianna családjának: nagyon sajnálja a történteket és bocsánatot kér tőlük a fia nevében is.

Dübögés a szobában

A szerelme megölésével gyanúsított férfi családja után a Bors ellátogatott Karcagra is, ahol az áldozat édesanyjával és testvéreivel a gyilkosság helyszínén rekonstruáltuk az eseményeket.

„Egyszerre értünk a házhoz aznap teljesen véletlenül Attilával. A kisfiúval bementek a házba, én pedig elmentem vásárolni. Másfél óra múlva értem vissza, de addigra a nővérem már nem volt sehol.

Attila annyit mondott, hogy elment valahová. Azóta már tudom, hogy az ágyneműtartóban feküdt a holtteste. Attila pedig nagyon zavartan viselkedett, remegett és csőlátása is volt, de azt gondoltam, hogy csak a szakítás viselte meg ennyire. Ha egy kicsivel hamarabb érek vissza, lehet, hogy velem is végez” – mesélte a Borsnak a húszéves Dorina.

Fotó: Móricz István / Bors

A gyerekek közben egy másik szobában tartózkodtak. A nagyobbik állítólag „dübögést” hallott, de másról nem tudott beszámolni. A férfi a család elmondása szerint egészen délután kettőig még ott tartózkodott, ezalatt mindent pontosan eltervezhetett. A hétéves Ruben annyit mondott, hogy a nevelőapja akkor azt közölte vele: „Most két szív összetört.”

Ihlet a tévéből

A megölt nő anyja szerint B. Attilát nagyon foglalkoztatta a VV Fanni-ügy.

„Néhány hónappal ezelőtt láttuk a tévében az egyik VV Fanniról szóló riportot. Éppen akkor mutattak egy videót arról, hogy az ájult testet cipeli a kezében a vádlott.

Attila arról kérdezgetett, hogy az hogyan lehet, hogy az egyértelműnek tűnő bizonyítékok ellenére még sincs olyan nagy előrelépés az ügyben. Az is szóba került, hogy a holttest nélkül a gyanúsított kitalálhat bármilyen hazugságot, és jóval olcsóbban megúszhatja a felelősségre vonást. Szörnyű belegondolni, de lehet, hogy éppen abból az ügyből merített ihletet, amikor azt mondta, hogy a Dunába dobta”

– emlékezett vissza a lapnak Dorina, az áldozat húga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában