megviseli, ha bántják az állatokat

2021.02.12. 07:25

Megrázó gyerekkori traumájáról vallott Köllő Babett

Köllő Babettnek szörnyű gyerekkori emlékei vannak arról, hogy bántak az állatkölykökkel a környezetében. Ő maga régóta nagy állatvédő.

Forrás: Instagram

Köllő Babett nem tagadja, szíven üti, ha állatkínzásról hall. Együttérzése nem új keletű, a színésznőt már gyerekként is megviselte az a vidéken anno elterjedt szokás. hogy a „nem kívánatos” kutyusokat és cicusokat szemrebbenés nélkül vízbe fojtották.

„Emlékszem, kislányként vidéken sok olyat lehetett hallani, hogy kiskutyákat vagy cicákat fojtottak vízbe, hogy »ne okozzanak gondot«. Manapság ez ritkább, de addig kell harcolni a jogaikért, amíg többé nem történik ilyen eset” – mondta a Metropolnak Babett.

A színésznő négy házi kedvenceinek fejedelmi élete van a sztár otthonában.

„Nálunk minden állatnak van szülinapi ajándéka, kis bulija. Masni, a pomerániai törpespiccünk olyan Milla lányomnak, mintha a kistesója lenne. Mind a négy házi kedvencünkről elmondható, hogy családtagokként vannak kezelve nálunk.

A felelős állattartás a legfontosabb szerintem. Ne azért vegyünk egy házi kedvencet, mert addig cuki, ahogy kibújik a dobozból a karácsonyfa alatt, utána meg csak a »gond van vele«. Azért az élőlényért egész életére felelősséget vállalunk. Szülőként tudom, hogy a kislányomnak is fontos megtanítanom, hogy a játék és bújás mellett vannak feladatok a kutyusok vagy a hörcsög körül, amiből neki is ki kell vennie a részét.”

Állatvédelemről indított konzultációt Magyarország kormánya

Mit érdemel az, aki állatokat kínoz? Mi legyen a kóbor kutyákkal, gyepmesteri telepekkel, illegális szaporítókkal? Mire kötelezhető egy állat gazdája és mire nem? Jó-e, ha a cirkuszban idomított állatokkal lépnek fel? El kell-e altatni a sérült, beteg jószágot? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről most bárki kifejtheti a véleményét, elmondhatja javaslatait az állatvédelemről indított online konzultáció keretében. Hazánkban mintegy kétmillió kutya és valamivel több macska él, és egyáltalán nem elhanyagolható a gazdasági haszonállatok száma sem. Véleményét a www.allatvedelem.kormany.hu weboldalon írhatja meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában