Bulvár-celeb

2021.06.19. 07:03

M.Richardnak elege van a börtönből – azt mondja, úgy bánnak vele, mint egy gyilkossal (videó)

Jövő hónapban ítélet születhet az ügyben, hiába kérte, nem engedték addig szabadlábra. Pedig ügyvédje szerint a börtöntűrése egyenlő a nullával...

Forrás: Bors

Vezetőszáron, maszkos férfiak kíséretében, feltűnően összezuhant testalkattal, de elegáns, fekete ingben lépett a tárgyalóterembe, M. Richárd – írja a Bors.

A vádirat szerint 2017. május 15-én M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett 50 km/órás sebességet 180 százalékkal túllépve, 130 km/órás sebességgel haladt a XIII. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába, ahol összeütközött a szabálytalanul elékanyarodó Citroennel, amit belelökött egy trolimegállóba. A sofőr életveszélyesen megsérült, utasa és egy várakozó pedig meghalt.

M Richard autója, 130 km/h-s sebességgel érkezett a kereszteződésbe
Fotó: Bors archív / Czerkl Gábor

 

A férfit később 4 év fogházra ítélték, és örökre bevonták a jogosítványát, ugyanis egy korábbi szakértői vélemény szerint a férfi személyisége alkalmatlan a vezetésre. Ez azonban nem gátolta meg abban, hogy vezessen:

mióta örökre bevonták a jogsiját többször is elkapták engedély nélküli vezetésért, egyszer illegális szilveszteri bulit rendezett, később pedig egy újpalotai konditeremben bukkantak rá a járványügyi lezárások közepette.

Az elmeszakértő szerint alkalmatlan a vezetésre

M. Richárd védője az elsőfokú ítélet jelentős csökkentését kérvényezte, míg az ügyben szereplő másik vádlott, a Citroent vezető N. József és védője felmentésért fellebbezett. Dr. Jován László, Richárd ügyvédje a tényállás téves megállapítása, szakértői kompetencia hiánya és bizonyítékok jogellenes beszerzése miatt kért jogorvoslatot, míg az ügyész Richárd esetében súlyosbításért fellebbezett.

Az ügyvéd kiemelte, hogy szerinte az elsőfokú bíróság nem volt tekintettel arra, hogy M. Richárd börtöntűrő képessége egyenlő a nullával, emellett gyógyíthatatlan vesebetegségben is szenved.

Családja kísérte el a tárgyalásra

Tárgyalása kezdetén a bírónő megengedte volna, hogy levegyék a férfi bilincsét, ám ekkor egy őt kísérő maszkos-fegyveres őr előlépett, és megtiltotta ezt. Richárd, akit több rokona is elkísért a perre, ezután szűkszavúan válaszolt a bírónő kérdéseire, és nehezményezte, hogy magánzárkába került, és úgy kezelik, mint egy gyilkost:

Az orvosi ellátásom nincs megfelelően biztosítva. Ezzel a médiacirkusszal milyen módon lehetne megcsinálni, hogy orvostól orvosig menjek?

- kérdezte a bírónőtől.

- Túl van ez lihegve. Tudom, hogy az első fokú ítéletben fogházra ítéltek, de most legszigorúbb körülmények közt, magánzárkában vagyok, bilincsben. Tisztában vagyok a szabályokkal, de azt gondolom, soha nem vontam ki magam a felelősség alól, amit kirónak, leülöm. De ami történik velem, a média hatására, egészségügyi károkat szenvedek. Két orvosszakértő megállapította, hogy közvetlen életveszélyes állapotban vagyok – tette hozzá.

Őszintén sajnálom, ami történt, ha lehetne, visszaforgatnám az időt. De

azt gondolom, az életemet nem kéne kockára tenni

- mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában