Bulvár-celeb

2021.04.20. 16:48

Kisiklott szerelvények, súlyos sérültek és egy halálos áldozat is maradt a délutáni horrorbaleset után (videó)

A szerelvény négy kocsija felborult, további négy vagon leszakadt, de a síneken maradt.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Meghalt annak a traktornak a vezetője, amely két vonattal is ütközött kedden Újfehértónál, egy vasúti átjáróban. A Mávinform azt közölte, hogy az egyik vonat az ütközéstől kisiklott, a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető megsérült.

A traktor előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött. A baleset következtében az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben lefutott a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt – írja a szon.hu.

A másik vasúti szerelvénynek csupán a mozdonya károsodott. A két szerelvényen összesen mintegy húsz utas volt.

Fotó: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

A tűzoltók végzik a műszaki mentési munkálatokat, a vonatok utasaiért mentesítő autóbuszjárat érkezett – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Baleset miatt szünetel a közlekedés a záhonyi vonal egy szakaszán

Kedd délután 15:30-kor egy Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban egy traktorral két személyvonat (6254 és 6203) ütközött össze, az ütközés során az egyik vonat kisiklott.

A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott.

Fotó: szon.hu / olvasói fotó

A Debrecenből 15:03-kor Záhonyba indult 6254-es személyvonaton nem sérült meg senki. A Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és 4 kocsija kisiklott, a vonaton utazók közül 5 utas és a mozdonyvezető súlyosan megsérült.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd – írta a MÁVINFORM.

Korábban írtuk: Traktorral ütközött össze egy nyolc kocsiból álló személyvonat Újfehértónál, egy vasúti átjáróban. A baleset következtében a vasúti szerelvény kisiklott, négy kocsija felborult, négy kocsi leszakadt, de a síneken maradt. Az elsődleges információk szerint tíz-tizenöt utas tartózkodott a vonaton. A balesethez az újfehértói önkormányzati tűzoltókat követően a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett, de további erők is elindultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában