bravúros teljesítmény

2021.10.18. 06:30

Dámszarvast mentett a segítőkész horgász a Körösön

Part menti növényzetbe akadt dámszarvasbikát mentett ki egy horgász a Hármas-Körösnél. Az állat megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült neki. Egy horgász mentette meg.

Forrás: beol.hu

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve pergetett a minap Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes – írja a Pecaverzum nyomán a beol.hu.

– Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dámbika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok

– nyilatkozta András.

A vadász óva intette, azt tanácsolta, hogy ne menjen túl közel az állathoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján.

– A csáklyámmal próbáltam a növényzetet leszedni az agancsáról, amikor megugrott, és ki tudott szabadulni a csapdából. Kikísértem a partig, és megvártam, amíg kimászik a vízből

– részletezte a sikeres akciót az állatmentővé előlépő horgász a portálnak. A szarvas megköszönte neki az életmentést.

– Miután a dámbika újra szabaddá vált, nem maradt hálátlan. A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget. Aznap nem sikerült halat fognom, viszont már ezért megérte kimenni – mesélte a végkifejletet András, aki korábban még sosem látott a környéken szarvast.

Az oldalon kiemelték, hogy az, hogy most nem sikerült halat horogra csalnia Andrásnak, senkit se tévesszen meg, hiszen rutinos és összességében sikeres pergetőnek számít. Ő fogta ugyanis a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) kezelésében lévő vizeken az idei év legnagyobb süllőjét, egy közel tízkilós példány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában