haon-sportoldal

2007.06.15. 09:59

Hadilábon álltak a helyzetekkel

<p>Nyíradony - A legfontosabb célt, a bennmaradást kiharcolta Nyíradony NB III-as focicsapata.</p>

Az ősszel megszerzett 14 pontját tavasszal mindössze öt ponttal tudta megtoldani Nyíradony NB III-as futball csapata, amely ennek ellenére elérte a célkitűzését, s a 12. helyet megszerezve megőrizte tagságát a Tisza csoportban. Nem volt kis feladat, hiszen a télen teljesen kicserélődött a társaság, az addigi meghatározó játékosok szinte kivétel nélkül eligazoltak, így Perge György edzőnek szinte a nulláról kellett elkezdeni a csapatépítést.

- A korábbiakhoz képest új utat kezdtünk el bejárni, s megpróbáltuk menet közben benevelni a saját utánpótlásunk legügyesebb játékosait - tekintett vissza a szezonra az adonyiak trénere. - Ez tulajdonképpen sikerrel is járt, hiszen az idény végére látványosan sokat fejlődött a csapatjátékunk, amit leginkább a Magyar Kupa megyei döntőjében mutatott játékunk bizonyít.

Ám a bajnokság közben bizony nem egyszer voltak gondjaink, ami leginkább a képességek hiányából, illetve a rutintalanságból fakadtak. Így rendre nem találtuk meg a támadás és a védekezés megfelelő arányát. Vagy csak a védekezéssel törődtünk, s teljesen megfeledkeztünk a támadások felépítéséről, vagy fordítva. S ennek szinte minden esetben megittuk a levét. Emellett a legnagyobb hiányosságunk a helyzetkihasználás terén mutatkozott.

A megszerzett öt pontunk leginkább ennek a rovására írható, hiszen a ziccereink a Létavértes, a Nyírmada, és a Balkány elleni meccsek kivételével mindig megvoltak. Be kell vallani, hogy ezen a téren sajnos szinte semmit nem tudtunk fejlődni, így a következő idényre mindenképpen kell egy befejező csatárt igazolni - elemezte a játékuk hiányosságait Perge György, aki három idegenbeli vesztes találkozót jelölt meg arra a kérdésre, hogy mikor ment a legjobban a csapatnak. Ezek az Ibrány (1-3), a Rakamaz (1-2), és a BUSE (0-1) elleni derbik voltak.

- Ibrányban és Berettyóújfaluban nagyon jól játszottunk, az ellenfél is dicsért minket, míg Rakamazon a bíró is alaposan „belenyúlt” a meccsbe. De a legjobban a megyei kupadöntőben játszottunk, ahová a története során először jutott be a Nyíradony, s ahol bebizonyosodott, hogy igenis tudunk NB III-as színvonalon futballozni. A mélypont ugyanakkor a Létavértes elleni találkozónk volt: még pályára sem léptünk, de már láttam a fiúkon, hogy megadták magukat. Egyénileg Terdik László, Bodogán Zoltán, Szilágyi Szabolcs, Dávid Tamás, és Hogya Árpád produkciójával voltam elégedett az idény folyamán, míg Szabó Tamástól, és Fülöp Ferenctől főként hozzáállásban sokkal többet vártam volna - értékelt Perge György, aki a jövővel kapcsolatban elmondta, hogy külföldi munkavállalása miatt a nyáron már nem vele kezdik meg a játékosok a felkészülést, ám nagyon reméli, hogy az utódja folytatja a megkezdett munkát.

Véleménye szerint ugyanis Nyíradonyban hosszú távon ez az egyetlen járható út, amelyhez a jó példát a Balmazújváros szolgálhatja. Ehhez adhat segítséget a hamarosan megalakuló baráti kör, amely a csökkenő önkormányzati támogatás mellett anyagilag is segíti majd a szakosztály működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!