haon-sportoldal

2007.09.24. 17:49

A bajnokverők örömszavai

<p>Debrecen – Álom volt, vagy igaz talán, ami pénteken este a Hódosban történt? Igaz! Igaz! Igaz! A DKSE-Airport Debrecen csapata szenzációs teljesítménnyel legyőzte a bajnoki címvédő Szegedet a férfi kézilabda NB I-ben.</p>

„Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy micsoda hangulatot teremtettek a nézők”
A gárda ugyan már a követező feladatra, a Nyíregyháza elleni szerdai mérkőzésre készül a csapat, a fantasztikus bajnokverésre azért még érdemes visszatekinteni.

– Úgy küldtem harcba a fiúkat, hogy akarjanak nyerni, és úgy láttam, hogy mindenki nyerni is akart. Védekezésben, támadásban azt tették, amit megbeszéltünk. A nyitott, agresszív védekezés ellenszerét nem találta a Szeged. Edzői pályafutásomban természetesen ez az egyik legjobb eredményem. Nagyon örülök a győzelemnek, de már a következő feladatokra koncentrálok, hiszen két hét alatt négy meccset játszunk majd. Az viszont biztos, hogy ez a siker olyan érzelmi töltést ad a játékosoknak, ami kellő motivációt jelenthet a következő találkozókra – mondta Kovács Mihály vezetőedző.

Tarnavölgyi Gergely, aki rendkívül fontos gólokat szerzett a második félidőben így nyilatkozott:

– Ilyen közönség előtt élmény játszani! Noha nem mi voltunk az esélyesek, kellőképpen „felszívtuk” magunkat. Remélem, most már elhiszi mindenki, hogy rangadókat is tudunk nyerni. Az biztos, hogy magasra tettük a lécet, ezek után hazai környezetben minden ellenfelünket le kell győznünk, mert csak így szolgálhatjuk ki a közönséget. Köszönjük a biztatást.

Gúnya Péter a találkozó elején kihagyott néhány helyzetet, ám amikor belelendült, rendre mattolta a sztárkapusPuljezevicset.

– Mindenki hozzá tudott tenni ehhez a sikerhez. Ez valóban a csapat diadala volt. A szegediek valószínűleg végig azt gondolták, hogy valahogy majd csak megnyerik a meccse, mi viszont olyan feladat elé állítottuk őket, amit nem tudtak megoldani. A nyitott védekezés nagyon sok erőt kívánt, de szerencsére a hullámvölgyeken gyorsan túljutottunk. Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy micsoda hangulatot teremtettek a nézők. Igyekszünk máskor is kiszolgálni őket. Minden ilyen siker összekovácsolja, egységesebbé teszi a közösséget – fogalmazott a jobbszelső.

A végig parádésen játszó irányító, Frey Tamás még a hatalmas bravúr ellenére is óva int a túlzott magabiztosságtól, és figyelmeztet, hogy a héten újabb két fontos csata vár a csapatra.

– Persze most nagyon örülünk, de azért mindenki kezelje a helyén a dolgokat. Szerdán jön a Nyíregyháza, szombaton pedig a hollandokkal játszunk az EHF-kupában, igyekszünk azokon a találkozókon is hasonló teljesítményt nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!