Hiány

2020.12.28. 19:44

Hét százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol a kormány a 2021-es költségvetés kidolgozásakor

Hét százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol a kormány a 2021-es költségvetés kidolgozásakor – jelentette ki hétfőn a miniszterelnök.

Forrás: gov.ro

Fotó: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

A Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón Florin Cîţu rámutatott, 7 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számolnak a jövő évi költségvetés kidolgozásakor, „ami egyrészt jelzi a kormánynak a fiskális konszolidáció melletti elköteleződését, másrészt egy ilyen mértékű deficit nem fékezi a gazdaságot jelen helyzetben”.

Több egyeztetésre is sor kerül majd a jövő évi költségvetés kapcsán – tette hozzá a kormányfő, aki átláthatóságot ígért e tekintetben.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hétfő este közvitára bocsátanak egy rendelettervezetet, amelyet szerdai ülésén készül elfogadni a kormány, és amely a gazdaságvédelmi intézkedések hatályának 2021. június 30-áig való meghosszabbítását írja elő.

A közalkalmazottak 2021-ben is részesülnek az 1450 lej értékű vakációs utalványokból – mondta még Cîţu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!