Felveszi a kesztyűt a MÁV a RegioJettel

Megkezdte a vasúti személyszállítást a Budapest–Prága vonalon a csehországi RegioJet.

A rivális megjelenését a MÁV-Start úgy kommentálta a Világgazdaságnak, hogy készen áll a versenyzésre.

Közvetlen vasúti járatot indított Prága és Budapest között a RegioJet cseh magántársaság, amely Magyarországon a Continental Railway Solutions Kft.-vel (CRS) működik együtt. A vállalat napi két vonatpárral és öt buszpárral startolt. Radim Jancura alapító-tulajdonos elmondta, hogy a nemzetközi szállításra fókuszáló RegioJet Magyarországon belüli forgalmat nem tervez, de az elképzelhető, hogy a belföldi szakaszokon üresen maradó helyeket értékesíti. (Magyarországi megálló a Déli pályaudvar, Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom.) Június 30-án a CRS-szel elindította a Prága és Rijeka közötti járatát.

A RegioJet megjelenése a magyar síneken azért nagy jelentőségű, mert a társaság piaci alapon, támogatás nélkül és nyereségesen működő szolgáltatásával csippent le a MÁV-Start Zrt. és a GYSEV Zrt. piacából.

A jegyeket 9 és 35 euró közötti áron adja osztálytól és távolságtól függően, és bár az árak fixek, akár engedhet is belőlük, ha árharcra kerül a sor.

Nyitottak vagyunk a versenyre

– reagált a Világgazdaságnak a fejleményekre a MÁV Zrt.

Mint írták, a MÁV és a Volánbusz fúziójának egyik célja éppen az utasok minél hatékonyabb, magasabb színvonalú és versenyképesebb kiszolgálása a közúti és a vasúti közlekedés minden szegmensében. Felhívták a figyelmet arra, hogy a MÁV-Start és az Osztrák Szövetségi Vasutak által üzemeltetett vonatok Budapest és Bécs között összekötik a teljes magyar, osztrák és német vasúthálózatot.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja.

Huszonöt év után csoportkörben a Ferencváros
A Ferencváros 25 év után feljutott a sorozat főtáblájára.
Fodor Zsóka: lefekvés után eltölt a magány
Sokat foglalkoztatja a „Mi lett volna, ha…?”, főleg a szerelmi életét illetően, azonban nem tehet mást, mint hogy elfogadja az élete alakulását.
Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit!
Országos nyomozós játék indul az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, tanáraiknak és családjaiknak.
Menni vagy maradni? – egy hányattatott sorsú család története
Elise Wilk erdélyi szász családról szóló drámáját adták elő múlt szerdán a marosvásárhelyi Yorick Stúdió színészei az Árkádia színpadon. A három részre osztott darab a kollektív emlékezet tanúbizonyságaként is értelmezhető.
A föld alá viszi a villanyvezetékeket az E.ON a túzokok védelmében
A beruházás a Dévaványa és Túrkeve közötti térségben fészkelő, évtizedek óta védett túzokok megóvását szolgálja.