Hallgassa élőben!

Az elmúlt időszakban 36 százalékkal nőtt tavaly a magyar export Üzbegisztánba

A magyar kivitel Üzbegisztánba tavaly az első tíz hónapban 36 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és bőven meghaladta a 100 millió dollárt – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután telefonon tárgyalt Sardor Umurzakov miniszterelnök-helyettessel, az üzbég befektetésért és külgazdasági kapcsolatokért felelős miniszterrel.

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében azt írta, a magyar export bővülése annak is köszönhető, hogy – korábbi ígéretüknek megfelelően – az üzbég hatóságok egyszerűsítették a magyar gyógyszerek ottani regisztrációját. Hozzátette: intenzív tárgyalások zajlanak a mezőgazdasági, energetikai és pénzügyi területeken a magyar cégek üzbegisztáni befektetéseiről.

A miniszter jelezte, hogy Sardor Umurzakov egy hónap múlva érkezik Budapestre, ugyanis február közepére összehívták a kormányközi gazdasági vegyes bizottság ülését.

„Az elmúlt évek során számos alkalommal találkoztunk, kifejezetten baráti kapcsolatot építettünk fel, amely segít a két ország közti kapcsolat folyamatos fejlesztésében” – tette hozzá Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint az együttműködésnek jó alapot adnak a fiatalok közötti kapcsolatok, ezért jó hírnek nevezte, hogy csaknem 500 üzbég diák jelezte érdeklődését magyarországi ösztöndíjra szeptembertől.Az utóbbi hét folyamán több mint 1300 köbméternyi törvénytelenül kivágott fát azonosított a rendőrség
A hermelint választották az év emlősének
Az állat a rejtőzködés nagymestere.
Működik az oltásra jelentkezők internetes platformja
Így élezze meg a sajtreszelőt
Nagyon könnyű dolga lesz!
Hétvégén újabb idősotthonokban folytatódik az oltások beadása
Tizenkilenc intézmény több mint harminc telephelyén közel 3400-an kapják meg a Moderna-vakcinát.