Gazdaság

2020.11.11. 10:00

Cîţu: A részletfizetési halasztások második szakaszában kevesebb engedmény lesz

Folyamatosan tárgyalásokat folytatnak a bankszektorral a részletfizetések újbóli halasztásáról, de ebben a második szakaszban kevesebb engedményre kell számítani – közölte kedd este Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Az Europa FM-nek nyilatkozó tárcavezető szerint abból indulnak ki, hogy előbb-utóbb vége lesz ennek a válságnak, és újraindul a gazdaság, ezért arra kell számítani, hogy a második szakaszban kevesebb engedmény lesz.

'Ezek az intézkedések már nem lesznek annyira kedvezőek, mint a kezdetiek, de lesznek intézkedések, amelyek segítenek túljutni ezen az időszakon. Természetesen ezek az intézkedések költségeket is jelentenek a bankrendszer számára, és megvizsgáljuk, hogy ellensúlyozhatók-e, stb. Mindezen intézkedések célja, hogy mind a munkavállalók, mind a munkaadók számára elviselhetőbbé tegyük ezt az időszakot. Azt akarjuk, hogy munkavállalók egészségesek maradjanak, és ne veszítsék el vásárlóerejüket„- hangoztatta Cîţu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!