Elosztás

2020.04.16. 11:52

A munkaügyi minisztérium 8,1, az egészségügyi tárca 3,8 milliárd lejt kap

A munkaügyi minisztérium 8,1 miliárd lejt kap a költségvetés-kiigazításkor, az egészségügyi tárca pedig megközelítőleg 3,8 milliárd lejt, jelentette be a kormány székhelyén tartott szerdai sajtótájékoztatón Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Rámutatott, ennek a két minisztériumnak egészítik ki a büdzséjét az idei első költségvetés-kiigazítás alkalmával, hogy az ország túlléphessen az egészségügyi krízisen, és hogy a termelés működőképes maradjon. 'Ez a költségvetés-kiigazítás a kormány első, a gazdaság támogatására kidolgozott intézkedéscsomagját hivatott segíteni. Egy második intézkedéscsomagon is dolgozunk, amelynek célja a gazdaság újraindítása, és amely a szükségállapot lejárta után jelenik majd meg' – mondta Cîţu.

Pénteken indul az IMM Invest elnevezésű, az Európai Bizottság által jóváhagyott program, amely keretében több mint 40.000 kis- és középvállalkozó fog állami támogatásban részesülni, jelentette még be a pénzügyminiszter.

Cîţu hangsúlyozta ugyanakkor, hogy idén semmi esetre sem fogják növelni az adókat és illetékeket. Az idei első költségvetés-kiigazítás nyomán 6,7 százalékos államháztartási hiánnyal számol a kormány.

Borítóképen: Florin Cîţu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!