10 feltételezett terroristát vettek őrizetbe a pápalátogatás alatt Törökországban

Három városban összesen 10 terrorista gyanús embert vett őrizetbe a török rendőrség XVI. Benedek pápa november végi, négynapos látogatása alatt - közölte szombaton az Anatolia török hírügynökség. Egy isztambuli lakásban hat gyanúsított mellett bombakészítésre alkalmas anyagokat is találtak, igaz, az nem bizonyított, hogy a katolikus egyházfő ellen készült volna merénylet. A 10 lefogott gyanúsított között van egy 25 éves ügyvéd Izmirből, aki az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet törökországi vezetőjének nevezte magát.

A terrorelhárító akciót egy gyanús e-mail alapján november 28-án, a pápa négynapos törökországi látogatása alatt indította rendőrség. Egy időben csaptak le a fővárosban Ankarában, Isztambulban és az ország nyugati részén fekvő Izmirben.

Az őrizetbe vettek egy része a Nagy Iszlám Keleti Harci Front (IBDA-C) nevű szervezet tagjai, akik az elmúlt években már követtek el merényleteket bárok, diszkók és templomok ellen Isztambulban. Az IBDA-C egy szélsőjobboldali iszlám fundamentalista csoport, amelynek célja egy szigorú iszlám törvénykezésen alapuló állam létrehozása.

A törökországi al-Kaida sejt 2003 novemberében négy öngyilkos merényletet követett el Isztambulban. Támadás ért két zsinagógát, a brit konzulátust és egy ugyancsak brit bankot, az akciókban összesen 63-an vesztették életüket. A feltételezett szervezők ellen már folyik az eljárás, jelenleg 71 török és 2 szíriai ül a vádlottak padján.

A most elfogott 10 elfogott szélsőséges ellen is megindult már az eljárás, igaz, azt nem közölték, mivel vádolják őket.Először kapott három Michelin-csillagot Franciaországban egy japán séf
Kobayashi hagyományos francia konyhát visz modern „csavarral” és a fúziós konyha elemeivel.
Megpróbálták áttörni a határkerítést Röszkénél (videó)
Hatvan határsértő próbált áttörni a röszkei közúti átkelőnél kedd hajnalban. Figyelmeztető lövéseket is leadtak.
Irreálisnak tartja a váradi költségvetést Kirei Melinda
Bírálta a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal idei költségvetés-tervezetét Kirei Melinda, a helyi tanács RMDSZ-frakciójának vezetője.
Kásler Miklós: minden kórház felkészült az esetleges megbetegedésekre
Magyarországon jelenleg új koronavírusos beteg nincs, de nem zárható ki a behurcolás – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Tényleg van egy törvénytelen lánya a volt belga királynak
II. Albert sokáig tagadta az állítást, az apasági teszt azonban lányát igazolta.