Foci-Eb 2020

2021.06.10. 21:37

A legfőbb riválisunk nem Németország vagy Portugália – Pogba

Mozgalmasan telt a csütörtök a francia válogatottnál. Az Európa-bajnoki felkészülés közben Emmanuel Macron köztársasági elnök tette tiszteletét az edzőtáborban, délután pedig Paul Pogba válaszolt sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire. A Manchester United 28 éves középpályását szinte helyet sem foglalt, már a csapat továbbjutási esélyeiről faggatták.

N. ZS.

Forrás: AFP

 

„A legfőbb riválisunk nem Németország vagy Portugália lesz a csoportban, hanem saját magunk – válaszolta Paul Pogba.Ha a tudásunknak megfelelően játszunk, mindenkit magunk mögé kell utasítanunk. A magyarokról hajlamos mindenki elfeledkezni, de az a mérkőzés is nehéz mérkőzésnek ígérkezik.”

Azzal kapcsolatban, hogy a mostani vagy a 2018-as világbajnokságot megnyerő keret az erősebb, a középpályás Karim Benzemát hozta fel példaként. Véleménye szerint a Real Madrid támadójának visszatérésével sokat erősödött az együttes, amelyet amúgy is világklasszisok alkotnak. A hangulat kiváló, az egység megvan, feszültségnek se híre, se hamva.

„Az egyetlen, ami feszélyez minket, a sérüléseink – jegyezte meg mosolyogva Paul Pogba. – A masszőrök mindent megtesznek, hogy ezt a problémát megoldják. Másról nem tudok beszámolni. Hallottam már hangokat, miszerint Olivier Giroud és Kylian Mbappé nem jön ki egymással, de semmi ilyenről nem tudok. Szabadidejében mindenki vidám, zenét hallgat, jól érzi magát.”

A futballista szerint kissé türelmetlenek, de a válogatott felkészülése remekül halad, öt nappal a június 15-i, Németország elleni csoportmérkőzés előtt ott tartanak, ahol kell.

„Jó úton haladunk. Már csak kevés hiányzik ahhoz, hogy elnyerjük a legjobb formánkat. Az első mérkőzésünk Münchenben nehéznek ígérkezik. Mindenképp jó eredménnyel szeretnénk kezdeni, azt is mondhatom, hogy győznünk kell. Ebben a csoportban nincsenek könnyű mérkőzések. A kezdés kemény, és a folytatás sem lesz könnyebb.”

Benzema valószínűleg már a németek ellen is játszhat

Nagy valószínűséggel játékra alkalmas állapotban lesz a németek elleni, jövő keddi összecsapásra Karim Benzema. A franciák támadója az együttes keddi felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést, ezért 40 percnyi játék után lecserélték. A francia futballszövetség (FFF) csütörtökön közölte, hogy a Real Madrid játékosa azóta zárt térben végezte az edzéseket, és minden bizonnyal egészséges lesz a válogatott első Eb-meccsére.

FRANCIAORSZÁG – VÉGLEGES KERET (26 fő)

KAPUSOK: Hugo Lloris (Tottenham – Anglia), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille)

VÉDŐK: Benjamin Pavard (Bayern München – Németország), Léo Dubois (Lyon), Raphaël Varane (Real Madrid – Spanyolország), Kurt Zouma (Chelsea – Anglia), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (Barcelona – Spanyolország), Lucas Hernandez (Bayern München – Németország), Lucas Digne (Everton – Anglia), Jules Koundé (Sevilla – Spanyolország)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: N'Golo Kanté (Chelsea – Anglia), Paul Pogba (Manchester United – Anglia), Adrien Rabiot (Juventus – Olaszország), Corentin Tolisso (Bayern München – Németország), Moussa Sissoko (Tottenham – Anglia), Thomas Lemar (Atlético Madrid – Spanyolország)

TÁMADÓK: Marcus Thuram (Mönchengladbach – Németország), Kingsley Coman (Bayern München – Németország), Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (Barcelona – Spanyolország), Olivier Giroud (Chelsea – Anglia), Karim Benzema (Real Madrid – Spanyolország), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (Barcelona – Spanyolország)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Didier Deschamps

EURÓPA-BAJNOKSÁG

AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA

Június 15., kedd, 18.00

Budapest

Magyarország–Portugália

Június 15., kedd, 21.00

München

Franciaország–Németország

Június 19., szombat, 15.00

Budapest

Magyarország–Franciaország

Június 19., szombat, 18.00

München

Portugália–Németország

Június 23., szerda, 21.00

Budapest

Portugália–Franciaország

Június 23., szerda, 21.00

München

Németország–Magyarország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!