Sorsoltak a kézilabda kupákban

<p>Kisorsolták a nõi kézilabda EHF-kupa és Kupagyõztesek Európa Kupája párosítását Bécsben. Nehéz ellenfeleket kaptak a magyar együttesek.</p>

Az EHF-kupában a magyar Fehérép-Alcoa a román Brassói Rulmentul csapatával találkozik. A Brassó sokat erõsödött a nyáron, és német edzõt, Herbert Müllert szerzõdtetett a kispadra, nála játszik a magyar válogatott Juhász Gabriella és a gyõri csapat elmúlt évekbeli nagy erõssége, Simona Gogirla is. Ugyanekkor a Ferencváros az orosz Dinamo Volgográddal csap össze idegenben, és a fiatal FTC nagy kihívás elé néz, ha meg akarja õrizni továbbjutási esélyét a visszavágóra, hiszen a Dinamóban több válogatott kerettag játékos (Anna Kocsetova, Olga Levina, Anna Szedojkina) szórja a gólokat. A KEK-ben a debreceniek szintén román ellenfelet kaptak a nyolcaddöntõben: a DVSC a Galaci Otelul-al mérkõzik. A Debrecen hazai pályán kezd az elõzõ fordulóban bosnyák ellenfelet kiverõ román együttessel, amelyet két magyar játékos is erõsít Borbély Zsanett és Jenõfi Katalin személyében. Magyar érdekeltség még, hogy ha a Gyõri Audi ETO KC nem jut tovább a Bajnokok Ligája A-csoportjából, és harmadik helyezettként kiesik, akkor a német Bayer Leverkusennel találkozhat a KEK-ben.

A további párosítások

VfL Oldenburg (német)–Randers (dán)

Naisa-Nis (szerb)–HC Kuban (orosz)

Rosztov Don (orosz)–Issy les Moulineaux (francia)

Nagybányai HCM–HC Leipzig (német)

Byasen (norvég)–SPR Lublin (lengyel)

Itxako Navarra (spanyol)–Slagelse (dán)

Lévay Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!