Bronz és olimpiai kvóta

<p>Stahl Krisztina a szentpétervári bronzéremmel gyakorlatilag Pekingben érezheti magát.</p>

A női tőrvívók olimpia kvalifikációs tornájának egyik legfontosabb versenyére került sor Szentpéterváron. Az egyéni Grand Prix versenyen Stahl Krisztina végig jól vívott (a lengyel Mroczkieviczcel 13–6, az orosz Lobyntsevával 15–8, a német Gloubitskyvel 15–9, a világbajnoki címvédő olasz Granbassival 8–6), de az elődöntőben alulmaradt az orosz Európa–bajnok Lamonovával, de így is a nagyon értékes harmadik helyen végzett. A tornát az olasz Trillini nyerte.
A szatmári tőrvívó ezzel az eredménnyel újabb 40 világranglista pontot szerzett és minden valószínűség szerint ott lesz majd a pekingi olimpiai játékokon. A hátralévő két Világkupa–viadal (Budapest és Marseille) már nem hozhat lényeges változást a világranglistán és az olimpiai résztvevők tabelláján. Olvasóink nevében is gratulálunk Krisztinának, aki nagy elődei nyomdokain haladva, újabb olimpiai érmet szerezhet a szatmári vívósportnak.
A csapat kiesett
A román női tőrvívó–válogatott, miután elfogadhatóan szerepelt az egy héttel ezelőtti gdanszki viadalon (6. hely) elméletileg még harcban volt az olimpia kvótáért. De Szentpéterváron ezek a remények gyorsan elszálltak, miután a Ducu Petre edzette gárda már az első meccsen 24–19 arányban vesztett az USA ellen, így az elkövetkezőkben csak a 8–16. helyek egyikéért maradhatott harcban.
Igaz, hogy a német lányok is, akikkel versenyben voltak a románok a pekingi részvételért ugyanitt folytatták, miután 32–31 arányban kikaptak Dél–Koreától, de Golubitskyéknak az összesítésben több pontjuk van, ami azt jelenti, hogy vagy ők vagy a franciák ott lesznek az ötkarikás játékokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!