A kolozsváriak Bordeaux-ban is győzhetnek

<p>Önbizalommal telve léphet pályára szerdán a kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában Bordeaux-ban, az erdélyi együttes ugyanis immár nemcsak a nemzetközi kupaporondon szerepel jól, de a bajnokságban is magára talált: a hétvégi fordulóban 1-0-ra legyőzte a jelenlegi listavezető bukaresti Dinamót.</p>

Az eddig mutatott játék alapján a papírforma Franciaországban is Pászkány Árpád csapata mellett szól: a CFR idegenben legyőzte az AS Romát, majd hazai pályán döntetlenre végzett a Chelsea-vel, míg a Girondins Bordeaux mindkét együttestől nagy különbségű vereséget szenvedett. Ennek ellenére az erdélyi együttes csak óvatos optimizmussal tekint a vendégjáték elé, főleg, hogy időközben a Bordeaux egyre jobban szerepel a hazai porondon, és már csak három pont a hátránya a listavezető Olympique Lyonnal szemben.
    "Nagyon fontos mérkőzés ez számunkra. Eddig messze a várakozások felett teljesítettünk, és ha most nyernénk, vagy legalábbis pontot szereznénk, nagy lépést tehetnénk a továbbjutás felé - mondta Iuliu Muresan klubelnök. - A Bordeaux sokkal jobb csapat annál, mint amit eddig mutatott a Bajnokok Ligájában, és gondolom, a mostani találkozón mindent egy lapra tesz fel. Éppen ezért nagyon kiélezett küzdelemre számítok, de bízok abban, hogy meg tudjuk állítani őket, ahogy feltartóztattuk a Romát és a Chelsea-t is" - tette hozzá a klubvezető.
A kolozsvári csapatnál a Bordeaux újdonsült sztárjától, az AC Milantól kölcsönbe érkezett Yanni Gourcufftól tartanak a leginkább, aki a válogatott színeiben Románia ellen lőtt szépségdíjas gólt.     
    "Ahogy láttam, Gourcuff a Bordeaux-ban sokkal szabadabban játszhat, mint a nemzeti csapatban, de ennek ellenére remélem, sikerül tartanom őt. Szerintem a jó eredmény elérése leginkább tőlünk függ, a saját kezünkben van a sorsunk" - mondta a CFR román válogatott védője, Gabriel Muresan.
A motivációval biztosan nem lesz gond, hiszen a CFR játékosai győzelem esetén fejenként 13 ezer eurós meccsprémiummal lehetnek gazdagabbak.

(MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!