ERDON Országos hírek

2008.11.26. 09:43

Van pénz a nyugdíjakra

<p>Van pénz a nyugdíjak kifizetésére - szögezte le kedden Călin Popescu Tăriceanu arra reagálva, hogy Traian Băsescu egy nappal azelőtt egy tévéadásban azt mondta, hogy a nyugdíjalap „összeomlott.”</p>

„Semmiféle problémánk nincs a nyugdíjak kifizetésével, a nyugdíjasok megnyugodhatnak” - fogalmazott Tăriceanu, akit megerősített Mariana Câmpeanu munkaügyi miniszter is. Câmpeanu azt mondta, hogy a világ minden országában a nyugdíjakat nem pusztán a nyugdíjalapból, hanem az állami költségvetésből is fedezik.

A nyugdíjak kifizetése szempontjából „semmi sem változott, van rá pénz és Románia nem az egyetlen ország a világon, ahol a nyugdíjalapot az állami költségvetésből egészítik ki” - mondta Câmpeanu. Egyébként később Băsecu is finomított a szavain, elismerve, hogy talán nem a legmegfelelőbb szót használta, majd hozzátette: nem szeretné ha azt értenék a szavaiból az emberek, hogy jövőre már nem lesz pénz a nyugdíjak kifizetésére.

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Robban a nyugdíj 2008-ban!
  • Külföldön is felvehető lesz a nyugdíj
  • Katonaszolgálat és nyugdíj
  • Az idén emelkedhet a nyugdíj
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!