ERDON Országos hírek

2008.03.04. 15:16

Tăriceanu a bűnöző?

<p>A Demokrata Liberális Párt (PD-L) feljelentést tesz kedden Călin Popescu Tăriceanu ellen, amiért a kormányfő nem tartotta tiszteletben a Parlament döntését, mely elfogadta az autóforgalomabaírási díj eltörlésének elfogadásáról szóló egyszerű indítványt, jelentette be a PD-L képviselőházi frakciójának vezetője, Cristian Rădulescu.</p>

A feljelentés aláírói úgy ítélik meg, hogy a miniszterelnök megsértette a Büntető Kódex 246. és 248. számú, közhivatalban, személyek és közérdek ellen elkövetett visszaélés bűncselekményére vonatkozó cikkelyeit. Raluca Turcan PDL-s képviselő a maga során azt kérte az ügyészektől, hogy vizsgálják meg azt, hogy a miniszterelnök nem követett el korrupciós bűncselekményt is, lévén, hogy ő az Autóimportőrök és Gyártók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. „Ennek a szövetségnek bizonyítottan anyagi előnye származott az autók első forgalombaírási díjának bevezetéséből” – mondta Turcan, aki hozzátette, hogy a kormányfőre is érvényes a miniszterek felelősségvállalására vonatkozó törvény, és ha büntetőjogi eljárás indul Tăriceanu ellen, akkor a köztársasági elnök  a főügyészség javaslatára felfüggesztheti őt tisztségéből.

 

(forrás: Mediafax)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!