ERDON Országos hírek

2018.09.04. 10:04

Szilágysomlyó: A Vöröskereszt önkéntese mentette meg egy férfi életét

Életmentő beavatkozást hajtott végre a Szilágy megyei Vöröskereszt egyik önkéntese Szilágysomlyón egy férfin, akinek leállt a szívverése és a légzése.

Életmentő beavatkozást hajtott végre a Szilágy megyei Vöröskereszt egyik önkéntese Szilágysomlyón egy férfin, akinek leállt a szívverése és a légzése.

A Szilágy megyei Vöröskereszt Facebook-oldalán számolt be az esetről. A bejegyzés szerint egyik önkéntesük, Larisa Drăgan elsősegélyben részesített egy férfit, aki egy gyógyszertárban rosszul lett, leállt a szívverése és a légzése. Lorena Filip, a Szilágy megyei Vöröskereszt igazgatója arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy Larisa Drăgan Kolozsváron jár egyetemre, és egy katasztrófavédelmi csoportban végez önkéntes munkát.

A fiatal nő arról számolt be, hogy éppen gyógyszereket készült vásárolni a patikában, amikor csődület támadt egy földön fekvő férfi körül. Észrevettem, hogy nincs pulzusa és nem lélegzik, ezért elkezdtem az újraélesztési manővereket a mentősök érkezéséig - idézte fel Larisa Drăgan.

Lorena Filip hozzátette, az önkéntes által nyújtott elsősegélynek köszönhetően a férfit sikerült újraéleszteni, a továbbiakban pedig a mentőorvosok vették kezelésbe. A Szilágy megyei Vöröskereszt keretében több mint 500 önkéntes tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!