ERDON Országos hírek

2008.03.27. 13:09

Értelmetlen a magaviseleti jegy

<p>Svetlana Preoteasa tanügyminisztériumi államtitkár szerint értelmetlen és nem logikus bűntetési forma a magaviseleti jegy levonása, mert nem csupán a diák viselkedését értékeli, hanem egyúttal a tanárt, osztályfőnököt is osztályozza.</p>

Ezt a nyilatkozatot egy Gyulafehérvári sajtótájékoztató keretében tette, egyúttal azt is kiemelve, hogy a tanügyminisztérium épp ezért más módszeren gondolkozik, amellyel a diákokat meg lehetne bűntetni. A jegy nem arra való, hogy bűntetőeszközként felhasználják, s ezen kívül tulajdonképpen nagyon kevés esetében számít, csak azoknál veszik figyelembe, akik katonai iskolába szeretnének jelentkezni, fűzte hozzá Preoteasa. A tanügyminisztérium emellett az iskola és a szülők közötti kapcsolatot is meg szeretné változtatni. Értelmetlennek nevezte a szülői értekezleteket is, melyekre sokszor azért nem mennek el a szülők, mert tartanak attól, hogy gyermekeik jegyei vagy viselkedése miatt kerülnek össztűzbe. Az Európai Únió országaiban már csak azért hívnak össze szülői értekezleteket, hogy adminisztratív dolgokat, kirándulásokat beszéljenek meg. A diák jegyeivel és magaviseletével kapcsolatos problémákat hatékonyabban lehetne úgy megbeszélni a szülőkkel, ha az osztályfőnök hetente 10 percet fordítana minden szülőre, hogy négyszemközt megbeszéljék a problémákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!