ERDON Országos hírek

2018.07.30. 19:22

Orban: a kormány foglaljon hivatalosan állást Orbán Viktor nyilatkozataival kapcsolatban

Elítéli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Orbán Viktornak Románia centenáriumával kapcsolatban tett kijelentéseit, és felszólítja a kormányt, hogy foglaljon hivatalosan állást az ügyben - mondta hétfőn Ludovic Orban PNL-elnök.

Elítéli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Orbán Viktornak Románia centenáriumával kapcsolatban tett kijelentéseit, és felszólítja a kormányt, hogy foglaljon hivatalosan állást az ügyben - mondta hétfőn Ludovic Orban PNL-elnök. A PNL elítéli Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatait, amelyek sértik a románok érzelmeit egy olyan évben, amikor a nagy egyesülés centenáriumát ünnepelik - közölte a pártlenök a politikai alakulat vezető testületének hétfői ülése után. Ludovic Orban hozzátette: Magyarország miniszterelnökének barátságtalan kijelentései annál is inkább sértőek, hogy azok Románia területén hangzottak el.

Felszólítjuk a kormányt, hogy foglaljon állást ezen kijelentésekkel szemben és ne hallgasson cinkos módon, amikor olyan nyilatkozatokról beszélünk, amelyek a román állampolgárok azon jogát kérdőjelezik meg, hogy megünnepelhetik a nagy egyesülés centenáriumát - mondta a PNL elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!