ERDON Országos hírek

2015.09.18. 10:37

Nyilvános a 15. Filmtettfeszt Magyar Filmszemle műsora

A Filmtettfeszt immár 15 éve hozza el Erdélybe a legújabb magyar kasszasikereket és fesztiválokon díjazott művészfilmeket.

A Filmtettfeszt immár 15 éve hozza el Erdélybe a legújabb magyar kasszasikereket és fesztiválokon díjazott művészfilmeket.

 

Az idei programban összesen 9 egészestés játékfilm szerepel, köztük a Cannes-i Fesztivál Un Certain Regard-díját elhozó Fehér isten Mundruczó Kornél rendezésében, Ujj Mészáros Károly több fantasztikusfilm-fesztivált megjárt Liza, a rókatündérje, valamint egy közvélemény-kutatás szerint az év legjobban várt filmje Magyarországon, az Argo 2. A nagyjátékfilmeken és a versenyszekció tizenegy versenyfilmjén kívül hat dokumentumfilm és harminc rövidfilm került a programba.

A fesztivál hagyományaihoz híven idén is várja a mozikba a legkisebbeket, ezúttal két felejthetetlen Dargay Attila-filmmel, a Lúdas Matyival és a Szaffival, illetve a címszereplő híres mentőkutyáról szóló, animált betéteket is tartalmazó ifjúsági filmmel, a Manccsal. A hétvégi délelőttök további gyerekfoglalkozásokkal egészülnek ki Nagyváradon és Csíkszeredában. Székelyudvarhelyen idén is lesz autós mozi, illetve több városban szerveznek találkozót a meghívott alkotókkal.

A belépés minden vetítésre és kísérőrendezvényre ingyenes, hangulatcsinálónak pedig íme a fesztiválszpot: " target="_blank">

A Filmtettfeszt szeptember 30-tól október 4-ig tart, idén először rekord számú, 12 városban. Kolozsváron kívül Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Aradon is hozzájuthatnak a mozinézők a legfrissebb magyar filmekhez. Részletes, városokra és napokra lebontott program, valamint filmajánlók a fesztivál honlapján találhatók: http://www.filmtettfeszt.ro/, de nyomon követhetők a fejlemények a szokásos szociális médián létrehozott oldalakon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!