ERDON Országos hírek

2008.04.01. 19:22

Megérkezett Bush Bukarestbe

<p>Kedden délután hat óra tájban landolt az amerikai elnök gépe, az Air Force One a bukaresti Henri Coanda repülőtéren. George Busht felesége, Laura is elkísérte a NATO-találkozóra, s Condoleezza Rice államtitkár is vele együtt érkezett.</p>

A gépből kiszállva a Bush házaspár integetett a rájuk várakozóknak, akik közt ott volt az Egyesült Államok bukaresti nagykövete, Nicholas Taubman, Teodor Melescanu védelmi miniszter, Mihai Stanisoara elnöki hadügyi tanácsadó, Adrian Vierita, Románia amerikai nagykövete. Az elnöki gép előtt három másik amerikai repülő szállt le a Henri Coand[n a személyzettel és a delegáció többi tagjával, az államokbeli újságírókat este 9 órára várták.

Az amerikai elnököt és nejét otthonról hozott biztonságos páncélozott limuzinnal szállították az amerikai biztonsági szolgálat embereinek kíséretében a reptérről Bukarestbe, az elnöki járművet 35 autó, köztük egy amerikai sürgősségi mentőautó követte. Bush szerdán reggel a CEC-palotánál mond beszédet, majd Konstanca megyébe utazik, a Kogalniceanu reptéren landol, s onnan Neptunra megy, ahol Traian Basescuval van találkozója. Este tér majd vissza Bukarestbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!